Isracing

Race Of Champions tillbaka på Pite Havsbad

Efter framgången med årets evenemang vid Pite Havsbad, återvänder Race Of Champions till snön och isen den 28-29 januari 2023.

Race Of Champions är en unik festival för global motorsport där stjärnor från serier som F1, NASCAR, IndyCar, Le Mans, Rally-VM och VM i Rallycross kämpar head-to-head i identiska bilar, där vinnaren avgörs av enbart av förarens skicklighet – ofta med bara bråkdelar av en sekunds marginal.

Med en historia som går tillbaka till 1988, har Race Of Champions körts på några av världens största arenor – inklusive Pekings fågelbos Olympiastadion, Stade de France i Paris, Wembley Stadium, Londons Olympiastadion, Mexico Citys Foro Sol plus flera exotiska platser över hela världen från Bangkok till Miami till Riyadh till Barbados.

2022 på Pite Havsbad var första gången Race Of Champions någonsin genomfördes på snö och is, och nu kommer det att återvända till Sverige där tävlingen körs på en specialbyggd parallellbana med Race Of Champions ikoniska crossover-bro.

Race Of Champions körs över två dagar: Först kommer Race Of Champions Nations Cup köras på lördagen den 28 januari mellan klockan 12.00-15.00, då förare kör i lag baserat på nationalitet för att tävla om titeln ”Världens snabbaste nation”. Söndagen den 29 januari, 12.00-15.00 är det dags för själva Race Of Champions. Då kommer det att bli en kamp om vem som är den bästa föraren.

I startfältet finns redan F1-världsmästarna Sebastian Vettel och Mika Hakkinen, tiofaldige grand prix-vinnaren Valtteri Bottas, femfaldige FIA-världsmästaren i rallycross Johan Kristoffersson, Norges rallyfar-och-son-duo Petter och Oliver Solberg plus trippel W Series Champion Jamie Chadwick

Den fullständiga föraruppställningen för Race Of Champions kommer avslöjas på vägen fram mot tävlingen i januari.