Racing

Brink tvåa i STCC efter premiären

Brink Motorsport åkte berg-och-dalbana under STCC-premiär på Ljungbyhed Park. Tobias Brink är delad tvåa i mästerskapet efter premiärhelgen, motigare var det för hans teamkollega Hannes Morin som fick bryta två av de tre racen.

Foto: Anders Helgesson

– Många har gratulerat till en bra premiär men jag kan inte sticka under stolen med att vi ville få ut mer av helgen, säger Tobias Brink. Framförallt under sista racet där vi blev avtryckta från banan i startsekvensen. Tråkigt. Det är tyvärr inte alla man kan ligga sida vid sida med i fältet.

Tobias kvalade in till andra startruta. Hannes Morin gjorde en riktigt bra insats under kvalet och tog sig in på en åttondeplats med en motor som inte gick för fullt. Starterna var inte Hannes höjdpunkt under helgen. Kopplingen gick för varm under första racet, tjuvstart i andra och i tredje så stod bilen framför honom still och med en kanonstart från Hannes så var kollisionen ett faktum.

– En väldigt tung tävlingshelg för min del där vi inte alls fick utdelning för vår fart, säger Hannes Morin. Vi hade fart till topp-5 hela helgen men lördagen blev en mardröm. Vi glömmer denna helg och laddar om inför mitt hemmarace som körs i Fällfors, Skellefteå om två veckor.