Racing

Brink kör Tesla i STCC

Tidigare mästarteamet Brink Motorsport avslöjar Tesla Model 3, Sveriges just nu mest sålda elbil, som segervapen inför säsongen 2023 när STCC blir först i världen som 100% elektriskt nationellt mästerskap.

– Vi är väldigt stolta över att kunna presentera Tesla Model 3 som vårt segervapen i jakten på STCC-guldet 2023, säger Ted Brink, teamchef för Brink Motorsport.

– Vi kommer ställa tre bilar på startuppställningen och ser verkligen fram emot att ta både Brink Motorsport och STCC in i en ny era.

Skåne-teamet har tävlat med Audi sedan debuten i STCC för sex år sedan och utökar antalet bilar i mästerskapet i samband med bytet till Tesla från två till tre.

– Vi gratulerar och välkomnar Brink Motorsport med ett modigt och helrätt steg in i framtiden med valet av Tesla Model 3, säger Micke Bern, vd för STCC.

– Med Brink Motorsports avslöjande har vi tre av de absolut senaste och mest avancerade EV-modellerna på marknaden representerade i STCC 2023 när vi tar vårt största steg framåt sedan starten 1996. Helt klart är att vi har en revolutionerande och spännande säsong framför oss!

Brink Motorsport säkrade dubbelt SM-silver i STCC 2022 med Tobias Brink på andraplatsen bland förarna och Hugo Nerman som två i juniormästerskapet.

– Vi har haft sex framgångsrika år med Audi Sport och etablerat oss i toppen av STCC, säger Tobias Brink, förare och delägare av Brink Motorsport.

– Tesla är den största pionjären och innovatören inom bilindustrin. Att tävla med en av deras modeller känns såklart helrätt för oss i detta nya STCC.

Brink Motorsports tre Tesla Model 3 i tävlingsskrud byggs just nu av EPWR inför säsongen 2023, tävlingsbilar som modifieras för att skapa underhållande, klimatsmart och säker racing.

– Vi ser verkligen fram emot de nya bilarna, filosofin är helrätt! säger Tobias Brink.

– Mer effekt, allt moment direkt, bakhjulsdrift, något mindre grepp och ett klimatsmart upplägg är ett recept i min smak. Det kommer bli svårare för förarna vilket skapar mer misstag, mer omkörningar och bättre underhållning. Det kommer att bli riktigt fränt!

Vilka förare som kommer att köra Brink Motorsports tre Teslor avslöjas senare.