Racing

Morin kombinerar militärtjänst med segerjakt i STCC

Regerande junior-mästaren Hannes Morin kommer att kombinera sin militärtjänstgöring och jakt på nya segrar i STCC TCR Scandinavia 2021 med Brink Motorsport.

Foto: Anders Helgesson

– Jag vet inte hur många aktiva militärer STCC haft som förare tidigare, men jag ser i alla fall verkligen fram emot att göra både och i år, säger Hannes Morin.

18-åringen gjorde STCC-debut 2019 och slutade på åttonde plats, något han förbättrade till en imponerande fjärdeplats totalt med en seger och titeln i Junior-SM.

– Fjolåret med Brink Motorsport var definitivt ett av de bästa i min karriär och jag vet att vi har potentialen att klättra ytterligare i år, säger Morin.

– Tyvärr vet jag ännu inte om jag kan köra samtliga tävlingar i år då jag måste rycka in under sommaren och det kan exempelvis krocka med tävlingarna på Gelleråsen Arena. Men jag kommer oavsett att köra för topp tre i alla de tävlingarna jag kan vara med i.

Audi-föraren var snabbast i det avslutande försäsongstestet på Ljungbyheds Motorbana tidigare i maj.

– Vi ser tveklöst en stor potential i Hannes, han tog ett stort steg framåt med oss under förra året, säger Ted Brink, teamchef för Brink Motorsport.

– Det återstår att se om han kan köra samtliga tävlingar, men vi kommer att göra allt vi kan för att ge honom rätt förutsättningar tillsammans med Tobias Brink för att slåss om guldmedaljerna i såväl totalmästerskapet som juniormästerskapet.