Racing

Fyra förare inom tre poäng om STCC-silvermedaljen

Kampen om andraplatsen i STCC TCR Scandinavia 2022 är jämnare än någonsin med fyra förare inom bara tre poäng med två tävlingshelger kvar.

Mattias Andersson har efter sin seger på Gelleråsen Arena senast tagit över andraplatsen, men bara en poäng bakom lurar juniormästaren Oliver Söderström på delad tredjeplats med Tobias Brink.

– Vi kommer att ha en del extravikt till nästa tävling, men förutsättningarna är ändå bättre än på många år inför avslutningen. I det här skedet av mästerskapet gäller det att köra smart och plocka stabila poäng. Och där tror jag definitivt vi kan leverera, säger Mattias Andersson.

Och Andreas Bäckman, som tog två starka pallplatser under Kanonloppet, är femma – ytterligare två poäng bakom på femteplatsen.

– Vi hade en stark helg på Gelleråsen med två pallplatser och mycket omkörningar. Det var kul att visa att farten finns där för kommande tävlingar, det kommer verkligen att behövas, säger Andreas Bäckman.

Men kampen om silvermedaljen kan snabbt bli kampen om guldmedaljen. Regerande mästare Robert Dahlgren leder med 47 poängs marginal över Mattias Andersson, men det finns fortfarande 130 poäng kvar att köra om.

– Jag har absolut inte gett upp. Vi bevisade senast på Gelleråsen att vi har farten för att vinna trots vikt i bilen. Och hade jag inte blivit avkörd i andra tävlingen så hade det sett annorlunda ut i ställningen. Vi jagar vidare för att ta in poäng i mästerskapet, det finns inget annat på radarn, säger Oliver Söderström.

Ett enda misstag under de kommande två tävlingshelgerna på Anderstorp och Mantorp kan snabbt reducera det avståndet, exempelvis tog Mattias Andersson hela 49 poäng på Gelleråsen – lika många poäng som Robert Dahlgren.

En av förarna som jagar sitt första STCC-guld är Tobias Brink efter att ha säkrat en silvermedalj och två bronsmedaljer under åren 2019 till 2021.

– Vi har haft för mycket missöden under första delen av säsongen. Men alla möjligheter finns fortfarande där och nu kommer vi till två banor som jag har många bra minnen från. Jag gillar att vara den som jagar och det kommer vi göra stenhårt i avslutningen, säger Tobias Brink.