Racing

Alfred Nilsson till Team Lestrup Racing Young Driver Program

Alfred Nilsson Från Tomelilla uttagen till Team Lestrup Racing Young Driver Program 2020 som börjar idag med ett test på Gelleråsen Arena.

– Vi är mycket glada att kunna presentera tre lovande förare för vårt första år av Young Driver Program, säger Fredrik Lestrup, delägare i Lestrup Racing Team.

De utvalda förarna är Anton Bergström (18), Alfred Nilsson (19) och Kevin Engman (30) som kommer att sätta sig bakom ratten på Volkswagen Golf GTI TCR på Gelleråsen Arena idag.

– Vår trio kommer att börja arbeta direkt med en hel testdag tillsammans med vårt STCC-team, säger Fredrik Lestrup. De kommer att få mer körsträcka än under en normal tävlingshelg, en viktig del av detta program är att de ska köra mycket och arbeta hårt. ”Vi kommer att slutföra en kvalificeringssimulering, en full tävling stint och de kommer att arbeta igenom all data och inställningar med våra ingenjörer. ”Vår STCC-förare Oliver Söderström kommer att testa tillsammans med dem och ge dem en utmärkt chans att jämföra sina prestationer direkt.

Alfred Nilsson är en tvåfaldig svensk mästare i karting och gjorde övergången till racing 2018 i Formula STCC Nordic och senast svenska GT med Lestrup Racing Team.

– Jag är mycket glad att gå med i Young Driver Program. Jag sätter mig bakom ratten på material som jag vet kan vinna i Skandinaviens bästa racingklass. Min ambition för framtiden är att köra touringbilar internationellt och det är det som gör denna chans så attraktiv för mig, säger Alfred Nilsson.

Programmet för unga förare 2020 fortsätter under hela hösten och vintern med arbete i simulatorn för teamet, utbildning av sponsorer och media och mer.

Utöver Young Driver Programmet så kommer jag satsa vidare med GT4 Racing internationellt.

Vi har redan börjat med tester här hemma i Sverige och vi skall göra ett inhopp i en deltävling i GT4 Scandinavia på mantorp park om två veckor. Sen bär det iväg ner i Europa till klassiska formel 1 banan SPA i Belgien och sen till Paul Ricard i södra Frankrike för att möta oss med dom allra bästa förarna. Äntligen är säsongen igång på alvar efter Covid-19 och jag hoppas innerligt att jag får möjlighet att avsluta 2020 på bästa sätt.