Racing

Lundqvist till Sebring i mästerskapsledning

Han kom, han såg, han segrade – men i två månaders tid har mästerskapsledande Linus Lundqvist tålmodigt väntat på att få skriva nästa kapitel i Formula Regional Americas. Nu, efter ett långt tävlingsuppehåll, väcks den amerikanska formelbilsserien återigen till liv med full kraft under ett par intensiva helger i Florida.

Foto: Global Racing Group & LL Motorsport. 

Först ut är ett besök på klassiska Sebring International Raceway nu till helgen. Därefter, bara en vecka senare, väntar ytterligare en sammandrabbning i ”The Sunshine State” när fältet drar vidare till Homestead-Miami för säsongens näst sista deltävling. Finalen körs sedan på Circuit of the Americas i Texas i slutet av oktober.

För Lundqvist, som formligen dominerat mästerskapet så här långt och vunnit samtliga åtta race som körts, är återstarten i Florida hett efterlängtad. Tyresö-sonen anför just nu tabellen 76 poäng före andraplacerade David Malukas, och hoppas naturligtvis kunna förlänga sin så här långt obrutna segersvit i jakten på den hägrande titeln.

– Det ska bli oerhört kul att komma igång med säsongen igen, säger Linus Lundqvist. Jag har en mästerskapsledning att förvalta, och efter två månader börjar längtan efter tävlingsmomentet bli väldigt stor. Målet är förstås att fortsätta där vi avslutade innan uppehållet, men det har gått lång tid sedan dess och jag tar ingenting för givet. Jag har en känsla av att våra konkurrenter jobbat hårt för att försöka komma ikapp.

Sebring International Raceway blir, precis som alla andra banor på årets kalender, en helt ny bekantskap för Linus Lundqvist. Banan är känd som ett mytomspunnet långloppsmecka i amerikanska racingkretsar, där det årligen återkommande Sebring 12-timmars har en närmast kultliknande status.

Sebring karaktäriseras inte minst av den mycket ojämna betongbeläggning som täcker delar av varvet, och som utgör ett arv från 40-talets krigstider då anläggningen användes som militär flygbas.

– Jag har aldrig varit på Sebring, men det är en av banorna jag sett fram mest emot i år, fortsätter Linus Lundqvist. Det finns mycket historik där och den verkar väldigt rolig. Jag har hört en del om den klassiska betongen; den blir intressant att prova på. Dessutom ser det ut att kunna bli regn, så det finns en hel del utmaningar vi behöver ta oss igenom.

Foto: Global Racing Group & LL Motorsport.