Rally

Kommunalt rallystöd med 200 000 kronor

Malung-Sälens kommun och Lima MS har i många år haft ett framgångsrikt samarbete. Inför Rally Lima får klubben ekonomiskt stöd med 200 000 kronor.

Frågan om att inleda Rally-SM i Lima har klubben fått många gånger, men alltid tackat nej. LBC-Ruschen har fått vara som den alltid varit, och uppe vid motorstadion körs folkrace, motocross och snöskoter.

– Vi har stöttat Lima MS i flera år, för vi tycker det är viktigt. Alla sådana här arrangemang är viktiga för våra näringar och det sätter oss på kartan, säger Hans Unander, socialdemokratiskt kommunalråd och ordförande i kommunstyrelsen.

Under senare år har klubben fått ekonomisk hjälp med att dra upp riktig el dieselverket har tystnat) och fiber till motorstadion i Torgås.

– Förhoppningen var att få rädda kvar Svenska Rallyt i Mellansverige och att LMS skulle vara en del av det. Jättetråkigt att inte VM-tävlingen kom till oss här i Malung-Sälen, fortsätter Unander.

När klubben då ställde frågan om att få ekonomiskt stöd till en SM-tävling den 4 februari, med namnet Rally Lima, sköt kommunen till 200 000 kronor.

– LBC-Ruschen är vida känd runt om i landet och drar besökare till vår kommun på ett bra och effektivt sätt. Klubben är välskött och har många ungdomar engagerade. Då vill också vi stötta, fortsätter Unander.

Tävlingsledare Sune Rickardsson är förstås glad och stolt över samarbetet med kommunen.

– Det är otroligt mycket jobb med att arrangera en SM-deltävling och det drar med sig stora kostnader. Att vi då har kommunen med oss som stöttande partner är livsviktigt för en mindre klubb i en så liten ort som Lima, säger Rickardsson.

Ett annat arbete som pågår är ett markbyte uppe vid motorstadion. Idag ligger en del på ett område som ägs av ett större skogsbolag. Målet är att få hela anläggningen på kommunal mark. Även där har klubben stor hjälp av kommunen.

Kommunstyrelsens ordförande i Malung-Sälen, Hans Unander (s), anser det viktigt att stötta välordnade arrangemang som gynnar kommunens näringar. Lima MS får 200 000 kronor till Rally Lima den 4/2. Foto: Kommunens arkiv