Racing

Jessica Bäckman en av sju VIP-förare i TCR 2019

När de 21 tävlingsplatserna i 2019 års TCR-mästerskap offentliggjordes, stod det klart att Hyundai Tyskland, Hyundai Motorsport och Hyundai Team Engstler reserverat en VIP-plats. Här kör sju racingförare varsin deltävling, där stjärnor som den tidigare världsmästaren Gabriele Tarquini nu görs sällskap av svenska Jessica Bäckman i ADAC TCR Germany.

ADAC står för Allgemeiner Deutscher Automobil-Club och är Tyskland och Europas största bilägarorganisation med ca 18 miljoner medlemmar. För fjärde året i rad är klubben nu sponsor till racingmästerskapet TCR Germany vilket huvudsakligen äger rum i hemnationen Tyskland. När årets TCR-startfält offentliggjordes, stod det klart att en av de 21 tävlingsplatserna utgjordes av Hyundai Team Engstler och en VIP-bil – då ännu med okänd förare. Så småningom tillkännagavs att under mästerskapets sju deltävlingar körs denna Hyundai i30 N TCR-bil av sju olika förare, exempelvis storstjärnor som rallyföraren Thierry Neuville och världsmästaren i TCR, Gabriele Tarquini. Under den andra deltävlingen till helgen körs emellertid VIP-bilen av ingen mindre än den lovande, svenska racingföraren Jessica Bäckman.

Bland världseliten – under sitt andra racingår
Under 2019 års första deltävling i racingmästerskapet, stod Jessica bland annat för träningsracets bästa tid av de 37 tävlande. Nu äntrar Jessica för första gången banan Autodrom Most i Tjeckien och hon ser fram emot premiären 16–19 maj.

– Jag är väldigt glad och tacksam för att Hyundai Tyskland, Hyundai Motorsport och Hyundai Team Engstler tillsammans har gett mig den här möjligheten, redan i mitt andra år inom racing. Jag hoppas kunna ta med mig farten från deltävlingen på Hungaroring och göra ett bra kval, för en bra startposition i kommande race, säger Jessica Bäckman.

Tidsschema för helgen
Fredag: Kval 17:05
Lördag: Race 1 11:45
Söndag: Race 2 11:40

Racen går att se live på ”ADAC TCR Germany 2019” Most på YouTube.