Racing

Trippel mästerskapsledning för Brink Motorsport i STCC

Brink Motorsport tog över ledningen i samtliga tre mästerskap i STCC; förar, team och junior efter en urstark helg på Mantorp Park.

Tobias Brink. Foto: Anders Helgesson.

Tobias Brink dominerade i kvalet med 0,6 sekunders marginal till näst snabbaste förare och teamets två förare levererade sedan full pott genom att säkra tre segrar av tre möjliga. Detta toppas med att teamet var i ledning i samtliga varv som kördes under helgen.

– Vår bästa helg i STCC någonsin, helt fantastiskt, säger Ted Brink, teamchef. Vi har tidigare haft riktigt bra helger poängmässigt, men att på ren fart konkurrera ut våra motståndare på detta viset ligger på en helt ny nivå. Makalöst!

Det var Tobias Brink som från första startruta säkrade segrarna i helgens två första race och tog sig därmed upp i mästerskapsledning.

– Vilken makalös helg, säger Tobias Brink. Det var ingen vanlig start på helgen då jag för första gången blev pappa sju timmar innan första testet startade. Det var snabba ryck mellan förlossning i Malmö till att sitta i racingbil i Mantorp. Mitt absolut bästa kval någonsin. Sex tiondels marginal på denna nivå med detta motståndet på denna banan – galet bra. Två segrar, en femteplats och mästerskapsledning smakar gott.

Hannes Morin, Brink Motorsport. Foto: Anders Helgesson.

Hannes Morin som efter ett missöde i kvalet startade sist i andra racet tog sig enligt plan upp till den viktiga åttondeplatsen i andra racet. Detta genererar pole position och första startruta i helgens tredje och sista race. Väl där var han inte vara sämre än sin teamkamrat och vann sitt första STCC-race någonsin, 18 år gammal.

Helgen kunde inte sluta bättre än så här, jag är så nöjd med mig själv och bilen, säger Hannes Morin. Jag kunde dra upp en lucka i början av racet. Sedan såg jag att Dahlgren gjorde allt för att komma ifatt, men jag kunde kontrollera avståndet. En helt otroligt skön känsla.

Brink Motorsport. Foto: Anders Helgesson.