Racing

Formstark Henric Skoog till Österrike med vind i seglen

Två racehelger i rad har Henric Skoog slagit till med nya personbästan i ADAC GT Masters. Nu finns dessutom skäl till ytterligare optimism när det högklassiga GT3-mästerskapet i helgen rullar in på den bana som på förhand tros passa Schubert Motorsports BMW M6 GT3 allra bäst: österrikiska Grand Prix-slingan Red Bull Ring.

Foto: Alexander Trienitz.

Skoog öppnade sitt poängkonto när han tillsammans med teamkollegan Nick Yelloly körde in på 15:e plats på Hockenheim i mitten av september. Det resultatet följdes sedan upp av en uppseendeväckande sjundeplats senast på Sachsenring – där sörmlänningen, då i par med finländaren Jesse Krohn, avancerade kraftfullt från sista plats på gridden.

Inför helgens tävlingar i Österrike är Yelloly tillbaka bredvid Skoog i Schubert Motorsports bil #10, och förhoppningen är att kunna bygga vidare på den senaste tidens lovande insatser.

– Vi har haft ett par positiva helger, och jag hoppas att vi kan utgå från den nivån och känslan vi hade i bilen senast, säger Henric Skoog. Vi tog definitivt ett steg i rätt riktning på Sachsenring och den set-up vi hade där passade mig bra. Jag tänker ösa på från samma utgångspunkt som senast och det märks att hela teamet har ett ökat självförtroende.

Red Bull Ring är dessutom den bana som rent historiskt har passat BMW:s M6 GT3 allra bäst i ADAC GT Masters. Den biturboförsedda V8-motorn arbetar effektivt utmed de långa rakorna i alpmiljön kring byn Spielberg, och det var också här som BMW tog sin enda seger i mästerskapet förra säsongen.

– Red Bull Ring har historiskt varit bra för BMW-bilen, avslutar Henric Skoog. Förhoppningsvis förblir det så även i år. Vi har nog sett det här lite grann som vår bästa chans på hela säsongen, så det blir en intressant helg där vi vet att vi måste maximera vårt paket.