Racing

Gateway-ovalen nästa för Rosenqvist

Felix Rosenqvist står redo att ta sig an INDYCAR-säsongens sista ovallopp den här helgen när den amerikanska formelbilsserien intar World Wide Technology Raceway.

Den 2.1 km långa ovalen (1.25 miles) – i folkmun känd som ”Gateway” – står värd för Bommarito Automotive Group 500, där ”500” refererar till racedistansen på dryga 500 km (260 varv).

Felix Rosenqvists bästa placering på Gateway är en sjundeplats från 2020. Arrow McLaren SP-svensken blev också sjua i det senaste INDYCAR-loppet i Nashville för två veckor sedan och ser nu fram emot nästa möjlighet att omsätta den senaste tidens höjdpunkter – pole position i Indianapolis och en pallplats i Toronto – till en riktig fullträff.

– Jag känner mig stark inför den här helgen, säger Felix Rosenqvist. Vi tog oss igenom ett riktigt kaosrace i Nashville och vi har varit snabba på ovalerna i år. Jag tog pole i Texas i början på säsongen, vi hade ett starkt Indy 500 och Pato (O’Ward, teamkamrat) vann det senaste ovalloppet i Iowa. Kvalet kommer att bli viktigt i helgen – det är svårt att köra om på Gateway – och om vi kan starta i topp tio tror jag att vi har alla möjligheter att slåss om segern på lördag.

Foto: Arrow McLaren SP
#7: Felix Rosenqvist, Arrow McLaren SP Chevrolet