Rally

Reiersen kliver upp till högsta klassen i Royal Rally of Scandinavia

På hemmaplan i Värmland kunde Isak Reiersen förra året kliva högst upp på pallen efter att ha vunnit Junior-EM i BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia. Nu tar Reiersen steget upp i högsta klassen när han kommer till start i en Skoda Fabia Rally2.

Foto: Niklas Falk

Efter segern i EM och dubbla SM-guld 2023 har Reiersen i år tagit klivet upp till en fyrhjulsdriven Skoda Fabia Rally2. Efter en stark 8:e plats i WRC2 i Rally Sweden är det nu klart att Isak kör BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia i högsta klassen.

– Tävlingen ligger mig väldigt varmt om hjärtat, och det ska bli riktigt kul att få köra den i största klassen, säger Isak Reiersen.

Reiersen kommer från Torsby, bor i Karlstad, och tävlar för Kil-baserade teamet JC Raceteknik.

– Tävlingen är nära hemma, där jag är uppväxt och håller till. Man ser folk överallt som man känner, som jobbar med tävlingen och är ute och kollar på sträckorna. Det är också viktigt att kunna visa upp sig på hemmaplan för våra partners här på hemmaplan, och visa vad vi håller på med. Här får dom en bra chans att komma nära med ett riktigt bra event runt omkring.

– Det är svårt att veta hur vi ligger till. Vi får se hur vi ligger till på SS1 och sen ta det därifrån. Det är världens bästa Rally2-förare som vi ställs mot, och dom har ett fruktansvärt tempo. Jag går in med samma tankar som vi hade i Umeå, att ta steg för steg och utvecklas, fortsätter Reiersen.

Förra året såg Isak till att det blev dubbelt Värmland i topp av tävlingen, när Reiersen vann Junior-EM och bästa kompisen Oliver Solberg vann tävlingen totalt. I år får Isak hårt motstånd när han ställs mot Olivers pappa – Petter Solberg.

– Ja herregud, det ska bli kul att tävla mot Petter. Han och Oliver har vart på mig i många år om olika saker, så nu ska det bli riktigt kul att kunna köra mot honom.

Petter blev världsmästare 2003, samma år som Isak föddes.

– Jag har alltid sett upp till Petter. Det är en person jag följt nära under min uppväxt på tv och sånt, och det ska bli fantastiskt att få köra mot honom, avslutar Isak.