Racing

VEIDEC i internationell racingsatsning – VEIDEC Silver Eagle Racing by GetSpeed

Det svenska kemtekniska företaget VEIDEC står bakom ytterligare en internationell motorsportsatsning. Till samarbetet med Scuderia Autoropa som deltar i Ferrari Challenge läggs nu VEIDEC Silver Eagle Racing by GetSpeed, ett belgiskt team som kommer att delta i Belcar Endurance-mästerskapet med två AMG Mercedes GT4. De båda förarparen utgörs av Wim Spinoy och Kenneth Heyer samt Frans och Michaël Cool.

– Satsningen på VEIDEC Silver Eagle Racing by Getspeed utgör en del av vår internationella expansion och marknadsföring, säger Rickard Pålsson, ägare och VD för VEIDEC Sverige AB. Motorsport är en viktig del av vår verksamhet där vi kan testa och utveckla våra gröna produkter under de mest extrema förhållanden som finns samtidigt som vi kan visa att det är fullt möjligt att visa omtanke om miljö och hälsa utan att kompromissa med vare sig kvalitet eller effektivitet.

– Belcar Endurance lockar både deltagare och publik med starka evenemang i hela Benelux-regionen där både vi och mästerskapet har en kraftig tillväxt. I VEIDEC Silver Eagle Racing by GetSpeed har vi en mycket professionell partner som kommer att ge vårt varumärke en högkvalitativ exponering i regionen.

Belgaren Wim Spinoy är även teamchef för VEIDEC Silver Eagle Racing Team by GetSpeed.

– VEIDEC:s produkter sticker ut på marknaden med sin kvalitet och hållbarhet. Det behöver knappast sägas att VEIDEC är en viktig samarbetspartner för oss både på och vid sidan av banan och det kommer att synas i alla avseenden när det gäller teamets verksamhet, säger Spinoy.

Vid sidan av Wim Spinoy i den ena av teamets två bilar sitter den tyske sportvagnsföraren Kenneth Heyer. På meritlistan finns bland annat totalseger i GT3-klassen i 24h-series 2017 och målsättningen för årets Belcar Endurance är lika hög.

– Vår ambition är förstås att vinna GT4-klassen i Belcar Endurance och ta oss så högt som möjligt i resultatlistan på 24-timmars på Zolder. Wim gjorde en utmärkt debut i klassen i fjol och vi slutade tvåa, vilket är ett mycket bra resultat med en rookie i teamet. Vår ambition är att etablera oss som en permanent spelare inom belgisk motorsport och utveckla samarbetet under de kommande åren.

Teamets andra bil kommer att köras av far och son Cool, Frans och Michaël, som tar ett stort steg i sina förarkarriärer genom att ta klivet till GT4 från karting.

VEIDEC Silver Eagle Racing by Getspeed kommer även att delta i flera långlopp utanför Belcar Endurance, däribland 24-timmars i Barcelona, 24-timmars på COTA, F1-banan i USA samt 12-timmars i Dubai. Om det kommer att bli i GT3- eller GT4-klassen är ännu inte beslutat.


Kalender Belcar Endurance 2019

17-19 maj – DTM – Zolder
31-02 juni  – Zolder Superprix – Zolder
12-13 juli – 25 Heures Fun Cup – Spa
08,10-11 augusti – Eleven Sports 24 Hours of Zolder – Zolder
05-06 oktober – American Festival Nascar Finals – Zolder
19-20 oktober – Finaleraces – Assen