Racing

Mattias Andersson satsar på pallplats i Karlskoga

Efter fyra veckors uppehåll är det äntligen dags för nästa omgång av TCR Scandinavia. Mattias Andersson och Honda satsar på att åter nå pallplats under den femte deltävling 17-18 augusti, som denna gång körs på klassiska Gelleråsen Arena i Karlskoga.

Efter en andra och fjärde plats i Falkenberg strax innan sommaruppehållet har Mattias och Team Honda Honda Racing Sweden en bra känsla inför nästa deltävling.

– Vi hade vår bästa tävling strax innan uppehållet och Karlskoga är en klassisk bana som vi känner väl och trivs på, vi var tvåa här förra året. Vi hade en bra träning på banan tidigare i sommar och ser verkligen fram emot tävlingarna, säger Mattias Andersson.

Det är en klassisk bana som är ganska smal och tekniskt svår. Det är inte så lätt att ta sig förbi och köra om. Det gäller att köra riktigt bra kval under lördagen för att få bra förutsättningar till söndagens två race.

Det är tight tabellen i år, Mattias och Honda ligger än så länge på en sjätte plats i tabellen men ser fram emot att plocka fler poäng under de tre helger som är kvar.

De tre resterande tävlingarna i årets upplaga av TCR Scandinavia är 17-18 aug i Karlskoga, 7-8 sept på Jyllandsringen i Danmark och finalhelgen är 4-5 okt på Mattias Anderssons hemmaarena Mantorp Park.