Racing

Dahlgren kämpade sig till STCC-seger i tuff Skellefteå-helg

Robert Dahlgren fick kämpa för varje centimeter under STCC-helgen på hemmabanan Skellefteå Drive Center Arena och lyckades säkra en stark seger i helgens sista tävling.

Efter ett struligt kval startade den regerande mästaren sexa, men kämpade sig upp till en andraplats i första tävlingen. En fjärdeplats i andra tävlingen följdes upp med överlägsen seger i avslutande tävlingen.

– Vi har haft ett oerhört tufft kval och tuffa tävlingar, säger Robert Dahlgren. Vi var inte riktigt där vi ville med bilen inledningsvis. Men jag fick avsluta helgen med en seger i tredje tävlingen och farten i bilen var riktigt bra i det blöta. Nu laddar vi hårt för att vara tillbaka i toppen inför nästa tävling.

Teamkollega Axel Bengtsson fick kämpa hårt i de svåra förhållandena där kvaldagens varma och helt torra bana byttes mot hällregn och låga temperaturer under lördagens tre tävlingar.

I andra tävlingen säkrade 21-åringen sin hittills bästa placering med fjärde plats.

– Det har varit en ordentligt utmanande helg, speciellt då jag aldrig tävlat här tidigare, säger Axel Bengtsson. Det blev en del misstag tyvärr, men samtidigt också många positiva punkter att ta med oss till kommande tävling – speciellt fjärdeplatsen i andra tävlingen.

Robert Dahlgren leder fortsatt förarmästerskapet, fem poäng framför Hugo Nerman.

I teammästerskapet ligger CUPRA Dealer Team – PWR Racing på andra plats, 15 poäng bakom Brink Motorsport.

– Efter gårdagens kval var vi inte där vi ville vara, säger Marcus Ekström, teamchef. Men Robban, Axel och hela teamet har jobbat stenhårt och det såg vi frukten av under dagens tävlingar. Dock är totalresultatet inte det vi siktade på och vi laddar om för att komma tillbaka starkare på Knutstorp om lite drygt en månad.