Racing

Haglöf kör finalen av TCR Scandinavia

Daniel Haglöf, PWR Racing, gör under TCR Scandinavia-finalen på Mantorp Park ett gästspel i den skandinaviska serien. Haglöf tävlar annars med PWR Racing i FIA WTCR, världscupen i standardvagnsracing. Han har hittills en tredjeplats på Hungaroring som bästa resultat. På hemmaplan har Haglöf inte missat en enda säsongsfinal med teamet sedan starten 2012 och bygger nu vidare på trenden.

– Vi har haft en stark säsong hittills, både internationellt i WTCR och på hemmaplan i TCR Scandinavia. En mästerskapsfinal är alltid speciell och jag ser fram emot att tävla i Sverige igen. Mantorp är en av mina absoluta favoritbanor, säger Daniel Haglöf.

Dahlgren i jakt på en ny mästerskapstitel
Robert Dahlgren har för tredje säsongsfinalen i rad slagläge i jakten på mästerskapstiteln. Han leder förarmästerskapet med 21 poängs marginal till tvåan. Totalt fyra förare har chans på mästerskapssegern och helgens final blir en hård kamp om guldet.

– Det känns som att jag gått och väntat på den här helgen ända sedan vi lämnade förra deltävlingen i Danmark för drygt tre veckor sedan. Nu ska det bli härligt att få komma ut på banan och utkämpa den sista striden i jakten på årets mästerskapstitlar! Att Haglöf är tillbaka ute på banan känns skönt. Jag talar nog för både mig, Mikaela och alla i teamet när jag säger att vi saknat honom under årets säsong, säger Robert Dahlgren.

Kronan på verket tillsammans med CUPRA & SEAT Sverige
Finalhelgen på Mantorp Park blir kronan på en framgångssaga tillsammans med SEAT & CUPRA Sverige. PWR Racing har sedan säsongen 2016 representerat de båda spanska tillverkarna med stor framgång. Under perioden har teamet tagit 63 pallplatser och 21 segrar på de snart fyra säsongerna. Framgångarna på banan har genererat tre mästerskapstitlar åt SEAT och CUPRA, som innan PWR Racing – SEAT Dealer Team bildades inte tagit några SM-titlar i racing (SM-titlar: förartitel 2017, team- och juniortitel 2018).

– De senaste åren med PWR Racing – SEAT Dealer Team kan inte benämnas som annat än en succé, både på och utanför banan. Förutom alla sportsliga framgångar har SEAT och systermärket CUPRA växt till sig ordentligt på den svenska marknaden. Teamet har varit en stark och viktig partner under den resan och det känns spännande att gå in i ytterligare en mästerskapsfinal med chans att plocka hem nya titlar, säger Per Brinkenberg, märkeschef på CUPRA och SEAT Sverige.

– Teamet, våra partners och alla inblandade har gjort en smått ofattbar resa sedan starten 2012. Vi har gått från en liten underdog till en av de större aktörerna inom svensk motorsport. SEAT och CUPRA har varit en oerhört viktig del i vårt bygge de senaste fyra åren och en stor faktor i framgångarna på banan, säger Daniel Haglöf.