Racing

Lindh kör finalen i Carrera Cup

Supertalangen från Kullavik korsar Atlanten för Porsche Carrera Cup Scandinavia. Kommer direkt från seger på Laguna Seca till ett inhopp som gästförare i finalen på Mantorp Park.

Rasmus Lindh från Kullavik söder om Göteborg är en av de mest uppmärksammade svenska racingtalangerna just nu. Efter en framgångsrik gokartkarriär i Formel 1-stjärnan Daniel Ricciardos juniorteam har han 2019 kört Indy Pro 2000-serien som ingår i det Indycar-sanktionerade Road to Indy-programmet.

Bland årets många höjdpunkter finns dubbla pole position och dubbla segrar på Indianapolis Motor Speedway. Så sent som förra helgen slog svensken till igen med seger i seriefinalen på klassiska Laguna Seca. 18-åringen tippas nu bli näste svensk i Indycar efter Felix Rosenqvist och Marcus Ericsson.

Med säsongsavslutningen i Indy Pro 2000 avklarad sätter sig Rasmus på flyget hem till Sverige för en ny utmaning. Det handlar om ett inhopp som gästförare i Porsche Sveriges gästbil under finalhelgen i Porsche Carrera Cup Scandinavia på Mantorp Park. En fin chans att visa upp sig inför den svenska racingpubliken.

– Det blir jättekul att köra på hemmaplan igen, säger Rasmus Lindh. Porsche Carrera Cup Scandinavia är den serie i Sverige som är starkast. Med ett startfält som genomgående håller mycket hög klass.

Som ung formelbilsförare med en bakgrund i gokart betyder inhoppet i Porsche Carrera Cup Scandinavia premiär bakom ratten på en Porsche 911 GT3 Cup för Rasmus. En stor utmaning i en stor bil som han ser fram emot.

– Det kommer självklart att bli en brant inlärningskurva för att hitta rätt med bilen, fortsätter Rasmus. Som tur är har jag en framgångsrik säsong och en färsk seger från Laguna Seca med mig hem i bagaget. Det här kommer att bli superkul!

Tidigare i år har både Linus Lundqvist, regerande mästare i brittiska Formel 3, och stjärnskottet Hampus Ericsson kört Porsche Sveriges gästbil. Under 2019 startades dessutom ett omfattande förarutvecklingsprogram för unga talanger i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Driver Development Programme arbetar aktivt med att coacha förare som siktar mot den absoluta toppen.

– Porsche Carrera Cup Scandinavia fortsätter att satsa hårt på unga racingtalanger, säger Porsche Sveriges direktör, Raine Wermelin. Rasmus Lindh utvecklas snabbt och har på kort tid blivit ett av de mest omtalade framtidslöftena på Indycar-scenen. Vi ser fram mot att ha Rasmus som gästförare på Mantorp Park.