Racing

Håvard Hallerud vann Formula Nordic finalen

Det blev en mycket spännande avslutning för Formula Nordic som ställde nio bilar på griden under årets sista tävling på Mantorp Park.

Håvard Hallerud tog ledningen i finalen och vann sitt första race.
Foto: Bengt-Åce Gustavsson, Racefoto.se

Tack vare den omvända startordningen stod Håvard Hallerud i pole före Glenn Key. Hallerud tog starten, men uppvaktades snart av Charlie Andersen. Andersen övertog ledningen, men Hallerud hängde på. Gabriel Nord startade sist och jobbade sig snabbt upp genom fältet och han lade sig i kampen om segern, vilket gjorde att Hallerud fick chansen att återta ledningen. Hallerud tog sin första seger i mästerskapet i årets sista race före Nord och Viktor Andersson, som också jobbade sig upp genom fältet från sin sjätte startruta.

Redan på måndag skall ett tiotal unga talanger prova på att köra Formula Nordic på Gelleråsen Arena. Kanske vi får se de flesta av dem i klassen nästa år?