Rally

Nygren mästarnas VOC mästare

André Nygren vann det prestigefyllda mästarmötet i samband med VOC SverigeSerien’s final. Han visade att hans seger 2017 i SverigeSerien högsta elitklass inte var någon tillfällighet.

André Nygren.
Foto: Jan-Olov Johansson.

Som segrare i MästarMötet och med titeln Mästarnas Mästare har André också fått ta hem en specialinskaffad, extra stor trofé som troligtvis kommer att få en alldeles speciell plats på ett annars välfyllt prisbord hemma i Torsby.

Samtliga segrare av SverigeSeriens elitklass i historien var personligen inbjudna och hela åtta av dessa lyckades uppbringa bil, utrusning och CoDriver för att komma till start. ”Äldst” i gänget med sin första seger 1993, första året det organiserades en nationell serie i VOC, var Mats Karlsson och ”yngst” Lukas Kindgren som vann så sent som i fjol, 2018. Segrare i det prestigefyllda MästarMötet gjorde André Nygren som vann SverigeSerien 2017.

Mästarmötet har sin grund i en uppdatering på Facebook där segraren 2009, Anders Banger, och CoDriver Krister Gull gjorde klart att de tänkte fira 10-årsjubileum som segrare i SverigeSerien med en comeback-start i Rikspokalen. Spekulationerna drogs igång om att få dit diverse rivaler och inte sen att se möjligheten till något stort kavlade Rickard Gustafsson upp ärmarna och smidde en plan för ett mästarmöte, ett ”mästarnas mästare” i VOC.

Åtta ekipage hade som sagt anmält sig till MästarMötet och det utgör nästan hälften av den exklusiva skara segrare som finns genom åren.

Utöver MästarMötet kördes även vad som kom att kallas Revanschen. I kölvattnet av MästarMötet började det nämligen utkristalliseras ett flertal ekipage som såg en unik chans att ännu en gång få mäta sig med dessa legendarer. En av dessa som dessutom skulle visa att han absolut har kapaciteten att även han kunna få kalla sig Mästare är Elias Lundberg. Han var nämligen snabbast i hela tävlingen i klassen.

Deltagande i MästarMötet var, i kronologisk ordning efter respektive förares första inteckning i historieboken.

Mats Karlsson 1993 & 1994
Billy Johansson 1995 & 1997
Joakim Hallkvist 2001 & 2002
Henrik Andersson 2003
Anders Banger 2009
Niklas Carlson 2010 & 2011
André Nygren 2017
Lukas Kindgren 2018