Racing

Jessica Bäckman intar Rom och FIA Motorsport Games 2019

Helgen 31 oktober – 3 november körs OS i motorsport; FIA Motorsport Games. Jessica Bäckman är en av fem svenska förare att försvara nationens färger och göra upp om medaljerna på Vallelungabanan i Italien.

– Det känns väldigt spännande att få representera Sverige och att stå som enda svensk förare i den kategori jag är uttagen till, säger Jessica Bäckman.

FIA (det internationella bilsportförbundet) anordnar helgen 31 oktober – 3 november det stora racingmästerskapet Motorsport Games, även kallat OS i motorsport. Värdland är Italien och banan Vallelunga, strax utanför Rom. Banan är 4 km lång och bjuder på tekniskt intressanta utmaningar med såväl snabba som långsamma sektioner. För tävlingens sex kategorier har varje medlemsland utsett en förare att tävla för sin nation, i respektive kategori. Förarna tävlar om guld-, silver- och bronsmedaljer och efter tävlingens avslut koras dessutom mästerskapets vinnande nation. För Sverige tävlar bland annat Jessica Bäckman, för italienska teamet Target Competition.

– Jag känner mig taggad och har en god känsla inom mig. Det känns väldigt spännande att få representera Sverige och att stå som enda svensk förare i den kategori jag är uttagen till. Jag kommer att köra lika mycket för mig själv som för Sverige, säger Jessica.

Touring Car Cup väntar

Helgens tävling lockar hela 20 förare från hela världen, och bjuder på grenar som Drifting Cup, Karting Slalom Cup och Touring Car Cup. Det är i den sistnämnda som Jessica Bäckman nu tar plats i startfältet med sin Hyundai i30 N TCR-bil – vilket blir årets sista tävling för den ena halvan av racingsyskonen Bäckman från Boden.

– Jag har tävlat i Touring Car Racing under hela 2019 och det är dessutom den biltyp jag är mest van vid, så den här kategorin passar mig perfekt. På tekniska banor är jag snabb och Vallelunga är just en sådan, varpå jag har god erfarenhet att ta med mig in i helgen och min körning. Nu ska jag se till att avsluta en väldigt rolig säsong på absolut bästa sätt, säger Jessica.