Racing

Jessica Bäckman representer Sverige i FIA Motorsport Games

Redan under sin andra säsong i Touring Car Racing, har Jessica tagit tre pallplatser i tre olika mästerskap. Nu har Team Sweden bekräftat sitt inträde för FIA Motorsport Games på Vallelunga där Jessica Bäckman kommer att köra sin Hyundai i30 N TCR bil i Touring Car Cup kategorin för det italienska teamet Target Competition.

Foto: TCR Germany

– Väldigt glad att jag får möjligheten att representera Sverige i en stor tävling som FIA Motorsport Games , säger Jessica Bäckman. Banan ser utmanande ut och har lite av allt, både snabba och långsamma sektioner vilket blir en rolig utmaning. Evenemanget kommer att vara en speciell upplevelse, med de bästa förarna från respektive land, vilket även blir ett perfekt tillfälle att avsluta säsongen på.

1-3 November på den 4 km långa Vallelunga banan nära Rom i Italien kommer FIA Motorsport Games evenemanget hållas, där förare från hela världen gör upp om guld, silver och brons medaljerna. Det kommer vara sex olika tävlingskategorier, där Touring Car Cup är en av dessa kategorier. Varje land får utse en förare i varje kategori för denna tävling. Där Team Sweden har beslutat att Jessica Bäckman ska representera Sverige i Touring Car Cup kategorin.

Helgen kommer att inledas med två träningspass på 30 minuter vardera, som sedan fortsätter med två kval som fastställer startordningarna för racen. Det kommer att vara två race, Topp 10 får poäng i Race 1, medan Topp 15 får poäng i Race 2. Guldmedaljen kommer att delas ut till den förare som har högst antal poäng totalt efter att de två racen har sammanlagts, vilket innebär att jämnhet krävs för att köra hem guldmedaljen. Medaljerna kommer att delas ut på en avslutningsceremoni i Rom där de tre bästa i varje kategori tilldelas varsin medalj.