Racing

Kubica i DTM-test för BMW

Vid nästa veckas DTM Young Driver Tests på Jerez i Spanien kommer även Robert Kubica att testa för BMW.

– Vi är glada över att erbjuda Robert Kubica möjlighet att delta i Jerez-testet, säger Jens Marquardt, BMW Group Motorsport. Robert är ett stort namn inom internationell motorsport, med mycket erfarenhet av högklassiga serier som Formel 1. Vi är nu väldigt intresserade av att se hur det går för honom bakom ratten i en touring car, vår BMW M4 DTM.

– Jag vill tacka BMW Motorsport för möjligheten att testa på Jerez med BMW M4 DTM, sager Kubica. Jag ser redan mycket fram emot testet och att lära känna DTM-bilen med sin turbomotor. Jag kan väl föreställa mig en framtid i DTM. Jag letar efter en ny utmaning, och DTM är verkligen en sådan. Serien har ett startfält av toppklass och förarnas standard är extremt hög.

DTM testat pågår mellan den 10:e och 13:e December.