Racing

Kudzak testar för Brink Motorsport

Brink Motorsport kommer att utvärdera Martin Kudzak under det officiella STCC TCR Scandinavia-testet på Gelleråsen Arena i dag som eventuell ersättare för Fredrik Blomstedt.

– Martin har ett imponerande CV och har varit borta från motorsporten ett tag. Så det ska bli spännande att se hur han presterar under testdagen, säger Ted Brink, teamchef för Brink Motorsport.

Martin Kudzak tävlade i Porsche Carrera Cup Scandinavia under 2007 och 2008 där han bland annat säkrade 996-titeln under sin första säsong.

30-åringen har även tävlat i formelbilar, exempelvis brittiska Formel 3-mästerskapet och han gjorde inhopp i Formel 3000-mästerskapet som i dag heter Formel 2.

Brink Motorsports tredje Audi RS 3 LMS står utan förare efter att Fredrik Blomstedt tvingades lämna sin plats på grund av ekonomiska svårigheter.

– Tiden från att vi inte hade någon plan för bilen som blev ledig till att Martin nu hoppar in i bilen är mindre än en vecka. Så förutsättningarna är inte optimala vad gäller förberedelser, men vi tar denna testdag som den kommer utan några konkreta förväntningar på resultat, säger Ted Brink.