Racing

Prins Carl Philip i topp

Efter att ha tagit målflagg som etta och trea i premiärracen i Falkenberg toppar prins Carl Philip Masters Cup, mästerskapet i mästerskapet för förare över 40 år. Med sin starka insats sätter han press på tippade titelkandidater som Magnus Öhman och Christoffer Bergström inför deltävlingen på Drivecenter Arena.

Magnus Öhman och Prins Carl Philip. Foto: Micke Fransson/teambild.se

Både Öhman och Bergström bröt det inledande racet i Västkustloppet den 18 juli. En annan topptippad förare, Thomas Karlsson, nollade också.

Karlsson körde sönder ett styrstag i en duell med gästföraren Andreas Mikkelsen redan i den andra kurvan. Utan att kunna styra sin Porsche 911 GT3 Cup kanade Karlsson in i teamkompisen Magnus Öhman så ett styrstag gav vika även på hans bil. Ridå!

– En race incident, konstaterar Öhman som emellertid tog snabb revansch.

I det andra heatet slutade han på en stark sjätteplats totalt, var etta före Thomas Karlson i Masters Cup och körde hem 25 viktiga poäng.

Prinsen blev trea och har 42 poäng totalt i klassen, 17 fler än Öhman.

– Skönt att jag fick med mig så många poäng från det andra heatet, säger Öhman och tillägger:

– Prinsen gjorde det flera av oss andra inte klarade av; tog sig i mål på topplaceringar i båda heaten. Det är bara att gilla läget. Punkt.

Öhman hoppas givetvis på bättre utdelning för egen del när Porsche Carrera Cup Scandinavia gäster Drivecenter Arena i Västerbotten på onsdag.

– Jag åker dit för att vinna båda racen i Masters Cup. Det är bara att kamma till sig, säger han och ler.

Prins Carl Philip, Foto: Micke Fransson/teambild.se