Offroad

Ekström kör Extreme E

I samband med invigningen av sitt första europeiska CUPRA Garage tillkännagav varumärket sitt deltagande i Extreme E offroad racingserien, där deltagarna tävlar mot varandra i eldrivna offroad-bilar i några av världens mest extrema och avlägsna miljöer. CUPRA blir det första bilmärket att gå in i den helt elektriska offroad racingserien och det gör man som huvudparter till ABT Sportsline-teamet.

CUPRAs VD, Wayne Griffiths, och SEATs chef för RnD, Dr Werner Tietz, presenterade off-road bilen tillsammans med Alejandro Agag, grundare och VD för Extreme E, och Hans-Jürgen Abt, VD för ABT Sportsline. Cheferna bekräftade också deltagandet av den svenska CUPRA e-ambassadör, Rally Cross och DTM-mästaren Mattias Ekström som en av lagets förare under Extreme Es första säsong.

Startskottet för Extreme E går i början av 2021 och kommer att arrangeras i olika extrema miljöer, arktisk, öken, regnskog, glaciär och hav, där man valt platser som har skadats eller påverkats av klimatförändringarna. Denna globala resa med fem lopp kommer att via sin internationella kommunikationsplattform främja elektrifiering, hållbarhet och jämlikhet.