Karting

VM i Karting till Kristianstad 2021

Hösten 2021 körs det Karting-VM i Kristianstad när klasserna KZ, KZ2 och academyklassen kommer avgöras dagarna 3 till 5 september.

För Kristianstad Kartingklubb är det tredje gången på fem år som föreningen arrangerar VM i karting tillsammans med Kristianstad kommun och Event i Skåne. Event i Skåne har under en längre tid varit delaktig i arbetet med att ta stortävlingarna till Kristianstad och med det stärka Sverige och Kristianstad som ett kartingfäste.

Foto: Kristianstad Karting

– Kristianstad har med åren positionerat sig som en av Europas bästa kartingdestinationer med Kristianstad Karting som utvecklats till en nationalarena för karting vilket inspirerar och är en förebild för andra föreningar i Skåne, säger Pher Palm, VD för Event i Skåne.

Föreningens ordförande Magnus Hedman är lyrisk och stolt över förtroendet från FIA att åter få välkomna alla deltagare till Kristianstad.

– Att det internationella förbundet FIA, som ansvarar för motorsporten över hela världen, däribland Formel 1, har ögonen på Sverige, Kristianstad och Åsum Ring och åter tilldelar Kristianstad Karting den största internationella tävlingen man kan ha inom kartingen är ett kvitto på flera års väl genomfört arbetet, säger Magnus Hedman, ordförande i Kristianstad Kartingklubb.