Karting

Eskilstuna och Prins Carl Philips Racing Pokal i fortsatt samarbete

Destination Eskilstuna fortsätter stödja populära gokarttävlingen Prins Carl Philips Racing Pokal. Efter den lyckade premiärupplagan på GTR Motorpark i augusti förra året har parterna nu enats om ett fortsatt samarbete 2021 och 2022.

Foto: Prins Carl Philips Racing Pokal

Prins Carl Philips Racing Pokal instiftades 2013. De sju första åren avgjordes tävlingen i Lidköping, men i fjol flyttades den till Eskilstuna och GTR Motorpark. Trots ihållande regn blev det ett lyckat event med intensiv och underhållande racing. Nu laddar organisationen för en ny upplaga av tävlingen på anläggningen i Eskilstunas västra utkant. Och man gör det på nytt med Destination Eskilstuna som partner.

– Det är jätteroligt att vi kan fortsätta samarbetet med Eskilstuna och vi är självklart mycket tacksamma för det ekonomiska stöd vi får. Det innebär att vi kan höja nivån ytterligare på tävlingen och, framförallt, kunna genomföra den på det sätt det är tänkt 27-29 augusti, säger tävlingspromotorn Thomas Johansson.

Jimmy Jansson, kommunstyrelsens ordförande i Eskilstuna kommun, ser också fram emot att återigen hälsa deltagarna i Prins Carl Philips Racing Pokal välkomna till Eskilstuna.

– Det är mycket glädjande att Eskilstuna åter kan stå värd för evenemanget. Vi är stolta över det. Tack vare vår evenemangsfond och ett stort engagemang från alla inblandade, samt att vi hittat ett gott samarbetsklimat, kan vi nu vara värd åter igen och bidra till att arrangemanget fortsätter att utvecklas, säger Jimmy Jansson.

En som gärna kommer tillbaka till Eskilstuna och GTR Motorpark är Mathilda Olsson, fjolårets vinnare i klassen Rotax Max Senior.

– Jag ska visserligen byta klass, men Prins Carl Philips Racing Pokal vill man inte gärna missa, den är så mycket mer än bara en tävling. Har jag inga krockar i min kalender 27-29 augusti kan jag redan nu nästan lova att jag dyker upp för att försvara min titel. 99,9 procent, säger Olsson och tillägger:

– Jag fick positiva intryck av både Eskilstuna som stad och GTR Motorpark förra året. Banan påminner om europeiska anläggningar jag tävlat på – bred, snabb och med många tekniska partier. Eftersom jag gillar snabba banor med mycket grepp är GTR Motorpark som byggd för mig. Framförallt i regn, som egentligen inte är mitt underlag. Den hade nämligen sjukt bra grepp även om det regnade i stort sett hela tävlingsdagen.

Det fortsatta samarbetet mellan Prins Carl Philips Racing Pokal och Destination Eskilstuna gäller till att börja med över två år, men Thomas Johansson ser en längre framtid än så för tävlingen på GTR Motorpark.

– Att Destination Eskilstuna vill fortsätta sin satsning på ungdomar genom vår tävling är både välkommet och glädjande. Kanske kan Prins Carl Philips Racing Pokal och verksamheten kring tävlingen leda till att Eskilstuna får sin egen kartingklubb, som kan locka nya utövare. Jag är inte främmande för att vi, genom exempelvis en kartingskola, kan hjälpa till och bidra till den utvecklingen, säger Johansson.

Prins Carl Philips Racing Pokal arrangeras i samarbete med Svenska Bilsportförbundet, Kungliga Automobil Klubben (KAK), Porsche Carrera Cup Scandinavia, Nej till Näthat och Destination Eskilstuna som huvudpartners.