Racing

Strandberg gör STCC-comeback

Regerande dubbla V8 Thunder Cars-mästaren Dennis Strandberg gör STCC-comeback i år med Team Strandberg som han driver själv.

– Vi har haft två fantastiska säsonger i V8 och nu känner vi att det är dags att ta nästa steg upp till STCC, säger Dennis Strandberg.

28-åringen gjorde STCC-debut 2017 för Lestrup Racing Team där han slutade på elfte plats totalt, trots att han missade två tävlingshelger.

I år kommer han att köra en Volkswagen Golf GTI TCR och siktar på guldmedaljen i privatförarmästerskapet STCC Däckteam Trophy.

– Vi vet att det inte bara är hoppa in och tro att man ska kunna slåss med de etablerade STCC-teamen, men samtidigt tror vi absolut att vi har förutsättningarna till att kunna vinna privatförarmästerskapet, säger Dennis Strandberg.

– Sedan hoppas jag också att vi ska kunna vara med och kunna knipa någon pallplats här och där. Det gäller att leverera hela tiden och vara med när väl chansen ges med omvänd startordning eller när de andra snubblar på sig själva.

Team Strandberg körde en första shakedown med bilen på Mantorp Park i förra veckan och har fler tester planerade under våren inför STCC TCR Scandinavia-premiären på Ljungbyheds Motorbana den 3-4 juni.

– Det kändes faktiskt bättre än vad jag väntade mig då jag inte kört framhjulsdrivet på bana sedan 2018, säger Dennis Strandberg.

– Vi ska försöka få in några fler tester under våren, men vi har mycket nytt framför oss i omställningen till STCC. Och det gäller även mig som förare då jag är med mer och styr i teamet jämfört med när jag tävlade 2017.

– Jag vill rikta ett stort tack till de som hjälpt till att göra detta möjligt. Det är en sjukt rolig utmaning och nu ser vi verkligen fram emot årets premiär.

Dennis Strandberg, som även tidigare gjort inhopp i brittiska motsvarigheten BTCC, kommer att stöta på hårt motstånd i kampen om STCC Däckteam Trophy-guldet 2022 från bland andra norska nykomlingen Marius Solberg Hansen och Rasmus Hedberg.