Racing

Ny dubbelseger för Victorsson

Formula Nordic körde årets tredje deltävling i Anderstorp. Norrmannen Benjamin Fuglesang var snabbast i kvalet för tredje helgen i rad, men han väntar fortfarande på sin första seger. Det var Philip Victorsson som tog ledningen efter en djärv omkörning på yttern i första kurvan i det första racet. Väl i ledning kunde Victorsson kontrollera racet hela vägen till målet före Fuglesang.

Linus Granfors startade trea, men tappade en placering på första varvet sedan han missat en växling. Han kunde återta tredjeplatsen lite senare i racet. Jonathan Engström kom fyra och Emma Wigroth femma.

I det andra racet blev det lite mera spänning i och med den omvända startordningen. Engström tog ledningen från pole och höll den i över ett varv. Victorsson jobbade sig sakta men säkert upp genom fältet och övertog ledningen och han följdes av Granfors. Fuglesang startade sist och kunde jobba sig upp till tredjeplatsen. Engström kom fyra och Wigroth femma. Racet fick tyvärr avslutas i förtid då det kom in en regnskur. Tävlingsledningen rödflaggade racet av säkerhetsskäl och eftersom racet nästan var slut gjordes ingen återstart.

Philip Victorsson tog segern i första racet före Benjamin Fuglesang.