Rallycross

Klara Andersson fyra i debuten i Rallycross-VM

Klara Andersson och Niclas Grönholm fick en bra start i nya helelektriska Rallycross-VM, CE Dealer Teams båda bilar tog sig till final.

I sin World RX-debut kämpade den 22-åriga svenskan Klara Andersson om pallen i finalen och slutade fyra före lagkamraten Niclas Grönholm.

– Det har varit en fantastisk debut för mig i FIA World Rallycross Championship. Det känns helt fantastiskt att sluta fyra efter så meriterade förare som Johan Kristoffersson och Timmy Hansen, säger Klara Andersson. Vi har visat vår potential och samlat på oss värdefulla erfarenheter. Teamet har verkligen stöttat mig hela helgen och drivit mig framåt. Det finns fortfarande några tiondelar att hitta i både mig och bilen, och jag ser fram emot att fortsätta i Riga.

Den helt elektriska PWR RX1e-bilen var konkurrenskraftig redan från början. Båda förarna tog sig till final efter att 26-årige finske förare Niclas Grönholm inkasserade första segern i semifinalen för CE Dealer Team – ett team som i år mönstrar världens första jämställda föruppställning sett över en hel säsong.

– Det var en svår helg i början med några problem med bilens set-up på lördagen och några problem på söndagsmorgonen. Men i semifinalen fick jag ett rent lopp med en bra start. I finalen kunde jag inte göra någonting efter starten, säger Niclas Grönholm. Jag vill säga ett stort tack till alla våra partners och alla i teamet, som har jobbat så hårt för att vi ens ska kunna vara här och dessutom hitta mer fart i bilen hela helgen.