KartingRacing

Porsche-test för ung kartingkvartett

Var det nästa generation Porsche-förare vi fick se när Prins Carl Philips Racing Pokal firade 10 år med jubileumsupplaga på GTR Motorpark i Eskilstuna 27-28 augusti? Kanske. Tävlingens samarbete med Porsche Carrera Cup Scandinavia innebär i alla fall att en kvartett kartingförare redan i höst kommer att testköra fabriksbyggd Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport.

Här är förarkvartetten som får en unika testdag med Porsche efter framgångarna i Prins Carl Philips Racing Pokal.
Fr.v: Wilgot Edqvist, Charlie Andersen, Elias Callin och Gustav Jonsson. Foto: Micke Fransson/teambild.se

Via klassegrar i Rotax Max Senior och Rotax Max DD2 säkrade Wilgot Edqvist från Spånga och Varbergskillen Charlie Andersen var sin plats i den kommande testdagen på Gelleråsen Arena. Var sin exklusiv Porsche-klocka fick de dessutom för sina segrar.

Till banan i Karlskoga den 18 oktober får Edqvist och Andersen  dessutom sällskap av Elias Callin från Upplands Väsby och Gustav Jonsson från Sundbyberg. Callin och Jonsson erövrade pallplatserna bakom Edqvist i Rotax Max Senior och imponerade så mycket på tävlingsorganisationen att de fick var sitt wild card till den unika testdagen.

– Andersen och Edqvist har, tack vare tidigare framgångar i Prins Carl Philips Racing Pokal, varit inbjudna till test. För Callin och Jonsson, som verkligen gjorde det bra i årets tävling, blir det första gången, berättar Thomas Johansson, promotor för den populära kartingtävlingen men också sporting director för Porsche Carrera Cup Scandinavia. 

Genom sitt engagemang i Prins Carl Philips Racing Pokal skapar Porsche en tydlig och möjlig karriärväg för den som vill. Satsningen sträcker sig hela vägen från ungdomarna i karting, vidare till Porsche Sprint Challenge Scandinavia och hela vägen till högsta nivå, Porsche Carrera Cup Scandinavia, Sveriges ledande racingmästerskap.

En av tankarna med Prins Carl Philips Racing Pokal har varit att lotsa och hjälpa ungdomar att ta steget från karting till racing.

– Och det har vi lyckats med. Ett 30-tal har tagit steget hittills och flera utav dem har jag själv tävlat mot, besegrat och blivit besegrad av, säger prins Carl Philip.

Nu återstår det och se om någon eller några av årets pristagare och testförare kommer att gå samma väg. Vilja finns där utan tvekan.

– Jag tänker på det varje dag. Jag vill verkligen ta steget och Porsche är självklart ett alternativ, säger Wilgot Edqvist. 

I samband med Prins Carl Philips Racing Pokal avgjordes också hitoriens första SM i el-kart. Svensk seniormästare blev Jaesper Sjöberg från Västerås medan Joel Bergström från Piteå segrade bland juniorerna.