Rally

Stefan Djerf blir ansvarig för Rally Sweden

Nu står det klart att det blir Stefan Djerf som blir lokalt operativt ansvarig i rollen som Projektledare/Event Director för Rally Sweden med start nu i oktober.

— Jag känner mig verkligen ödmjuk inför uppgiften. Men det ska bli väldigt roligt att få arbete med ett event som betyder så mycket för så många, säger Stefan Djerf.

Efter många år av VM-rally i de värmländska skogarna flyttade rallyt till Umeå 2022 för att snösäkra arrangemanget. Andra veckoslutet i februari 2023 är det dags igen. Nu med en ny ledning efter det att tidigare VD:n klev av sitt uppdrag under hösten.

— Jag är väldigt glad att vi fått Stefan på plats som besitter en bred kompetens både inom affärslivet och sporten, något vi ser att vi kommer behöva för att vidareutveckla rallyt. Nu får vi en lokal förankrad ledning i både sporten och regionen som lättare kan bygga Rally Swedens identitet i Västerbotten säger Anna Nordkvist, Svensk Bilsports generalsekreterare och ny VD för Rally Sweden och fortsätter.

— Det viktiga nu på kort sikt för Stefan blir att träffa organisationen, möta kommunen och markägare, samt att börja titta på längre avtal för Rallyt. Vi är verkligen i högsäsong nu med knappa fyra månader kvar till rallyt och fokuset är nu fullt ut på att göra evenemanget ännu lite bättre i år, säger Nordkvist.

Stefan Djerf kommer närmast från många års tjänstgöring inom klädkoncernen H&M där han senast arbetat med juridiska och kommersiella frågor, men där han även innan dess har erfarenhet från rollen som ansvarig för driften av H&M:s globala IT-operation. Djerf har sina rötter i Lycksele dit han nu återvänt. Bilsportintresset har han sedan ungdomen och han har tävlat i såväl folkrace som rallycross och lite rally. Under alla år har han varit motorklubben trogen och under sommaren var ansvarig för motorveckan i Lycksele. Nu väntar en helt ny utmaning som Projektledare/Event Director för Rally Sweden.

— Nu är jag väldigt ny i rollen, men jag ser att det inte är större än något jag inte gjort tidigare, men det är väldigt mycket spretigare. Men det jag tänker redan är att det går att utveckla mycket i det organisatoriska. Sen har vi bara varit ett år i Umeå och det finns klart en stor potential att utveckla allt och göra det ännu bättre och etablera rallyt i regionen, avslutar Stefan Djerf.

Rally Sweden 2023 genomförs 9-12 februari.