Rally

P-G tvingades bryta Rally Sweden efter avåkning

P-G Andersson och Anders Fredriksson höll upp ett stabilt och högt tempo i GN Motorsports Ford Fiesta R5 under de inledande två dagarna i Rally Sweden. Tyvärr hamnade de i en snödriva och tvingades bryta på lördagens sista sträcka.

Foto:Marcin Rybak

– Det har verkligen varit fantastiskt kul att få vara med och köra Rally Sweden igen på den här nivån. Samtidigt är jag jäkligt ledsen att jag inte höll ihop det hela vägen. Avåkningen på sista sträckan känns jäkligt tung, sa P-G.

Per-Gunnar ”P-G” Andersson och co-driver Anders Fredriksson, båda Årjängs MK, kom till start i WRC2-klassen, som hade flest startande i VM-rallyt. Inte mindre än 24 ekipage var med och fightades på de fina vintervägarna i Umeå.

P-G och Anders inledde rallyt med en snurrning. Därefter höll de upp ett genomgående högt tempo, vilket gjorde att de avancerade från tionde till sjundeplats. Tyvärr bjöd även sista sträckan på en snurrning under fredagen.

– Lite trist avslutning på dagen. Vi har höll annars upp ett rätt stabilt tempo, även om jag inser att jag höll igen lite efter första sträckans snurrning. Jag tror jag undermedvetet sparat lite för mycket i mediumsvängarna. Men nu har vi blivit varma i kläderna, så i morgon går vi ut och öser på, sammanfattade P-G fredagen.

Lördagen inleddes i ett högre tempo och på första sträckan var de bara 1,8 sekunder bakom ledande Mikkelsen. När sträckan Brattby kördes andra gången såg sträcksegern ut att äntligen komma.

– Där trodde jag att jag skulle få sträcksegern, men jag var av i svängen 50 meter fån mål och tappade cirka fem sekunder. Men jag provade iallafall. skrattade P-G.

På lördagens sista sträcka blev de tyvärr kvar i skogen.

– Jag missbedömde bromspunkten i ett vägbyte och for rakt fram. Jag är så besviken på mig själv. Så fruktansvärt onödigt, sa P-G uppgivet.

Teamet valde att inte starta om under söndagens fyra avslutande sträckor.

– Jag hittar tyvärr inte den där rätta känslan och då känns det som att vi har mer att förlora än att vinna om vi kör. Jag har verkligen försökt bjuda upp till kamp och är otroligt tacksam över att vi har fått den här möjligheten. Tyvärr höll jag inte ihop det hela vägen den här gången, sa P-G.

Starten i Rally Sweden möjliggjordes efter en insamling av supportar och sponsorer.

– Jag är otroligt överväldigad av intresset och stödet som gjorde vår VM-start möjlig. Utan den drivkraften hade vi aldrig kommit till start i rallyt. Ett stort varmt tack till er alla! Det har verkligen varit fantastiskt kul att få vara med och köra Rally Sweden igen på den här nivån. Samtidigt är jag otroligt ledsen att jag inte höll ihop det hela vägen. Avåkningen på sista sträckan känns jäkligt tung, sa P-G.