Rally

Sex deltävlingar i Svenska RallyCupen

Ikväll kan vi stolt presentera 2023 års kalender för Svenska RallyCupen som innehåller sex deltävlingar, väl spridda båda geografiskt och kalendermässigt när cupen firar sitt 10-års jubileum.

– Vi har haft flertalet intresserade klubbar men pusslet har ändå inte varit lätt, med en tillbakablick av årets säsongen och rådfrågning av tävlande är mångas önskan en mer utspridd kalender, max en tävling per månad säger många och nu har vi nästan nått dit, förklarar Jeremias Ericsson.

Ett allt tuffare ekonomiskt klimat för såväl tävlande som arrangörer har också varit en bidragande orsak till att vi nu gått ned till sex deltävlingar.

– Vi måste ge tävlande chansen att ha råd att tävla på hög nivå om fina priser, men också för att arrangörer ska kunna lägga grunden i stabila startfält gäller det att tänka till. Vi har tvingats tacka nej till flera duktiga arrangörer men också fått hälsa en för cupen ny arrangör in i 2023, säger Crister Nystrand.

Svenska RallyCupen inleder säsongen hos Götene MK den 6:e maj, månaden senare är det Gästabudstrofén hos SMK Nyköping på programmet. Sedan blir det en nästan två månader lång semester innan populära sommarklassikern Kullingstrofén arrangeras.

Den 2:e september ser vi något nytt, då besöker vi Vimmerby MS och Emiltrofén. Klubben är van vid stora startfält, arrangerat distrikts och cuptävlingar genom åren. De har också varit värd för Midnattssolsrallyt på senare tid och är en engagerad klubb. Den 23:e september fortsätter man till EMK Kannan hos Eskilstuna MK – där har arrangören varit medhjälplig i att senarelägga för att ge andrum mellan tävlingarna. Traditionsenligt väntar Marknadsnatta som final när den tionde upplagan av Svenska RallyCupen tar målgång!

Kalender Svenska RallyCupen 2023
6/5: Götenerundan, Götene MK.
3/6: Gästabudstrofén, SMK Nyköping.
5/8: Kullingtrofén, Kullings MS.
2/9: Emiltrofén, Vimmerby MS.
23/9: EMK-Kannan, Eskilstuna MK.
21/10: Marknadsnatta, Västra Östergötlands MK.

Christoffer Haglund och Lucas Karlsson har åkte fort i Svenska RallyCupen 2022, showade brett för publiken i Kullingstrofén – en tävling som återkommer 2023!
Foto: Johannes Ericsson, emotorsport.se