Racing

Rosenqvist sjua och bäst i teamet

Felix Rosenqvist öppnade upp sitt poängkonto på riktigt i årets INDYCAR-mästerskap när han levererade Arrow McLaren-teamets bästa resultat i söndagens Acura Grand Prix of Long Beach med en solid sjundeplats.

Rosenqvist avancerade tre placeringar från tionde startposition i det klassiska stadsloppet i Kalifornien, och tog samtidigt målflagg som näst bästa Chevrolet-bil – precis bakom regerande mästaren Will Power.

Foto: INDYCAR.

– P7 från P10 på gridden är ett OK resultat – inte fantastiskt, men vi maximerade vad vi hade den här dagen, säger Felix Rosenqvist. Vi behövde det här, och det tar oss lite mer tillbaka in i matchen i mästerskapet. Det var ett tufft race för mina teamkamrater, så jag lider lite med dem, men för egen del är jag nöjd med insatsen och ett hyfsat resultat för oss på bil #6.

Rosenqvist kom till Long Beach efter en motig start på säsongen med kostsamma incidenter i de två inledande racen, men fick denna gång en relativt okomplicerad resa i topp tio från start till mål.

– Det handlade mycket om att spara bränsle idag, förklarar Felix Rosenqvist. Jag fastnade lite bakom andra bilar på den första stinten, men sedan gjorde vi en riktigt stark avslutning på den andra och tredje och lyckades ta några placeringar. Allt som allt har det varit en kul helg, bra racing, och framför allt skönt att få med sig ganska många viktiga poäng härifrån.

Felix Rosenqvist är tillbaka på banan redan nu på torsdag-fredag (20-21 april) när NTT INDYCAR SERIES arrangerar två dagars officiella tester inför Indy 500 på Indianapolis Motor Speedway. Nästa race körs sedan på Barber Motorsports Park den 30 april.

Foto: INDYCAR.