Offroad

SxS Nordic får nya ägare

Nu lämnar Mattias Ekström stafettpinnen vidare till entreprenörerna Marcus Eliasson och Glenn Mossblad som tar över RCX Promotion AB. Framtiden för serien är säkrad.

Ekström lanserade under hösten 2022 den nya tävlingsserien SxS Nordic för Can-Am SSV-maskiner. Debutsäsongen lockade totalt 85 förare och idag finns 37 tävlingsutrustade Can-Am XRS/XRC i Sverige.

– Det har varit spännande att realisera visionen om en ny tävlingsserie med ett helt nytt koncept, men nu vill jag fokusera på att vinna Dakar-rallyt, säger Mattias. Jag är glad att vi hittade två så passionerade entreprenörer som Glenn och Marcus som vill driva serien vidare. Jag kommer med spänning följa serien och förarna, som också blivit mina vänner under året. Ett stort lycka till alla och så hoppas jag vi ses på tävlingsbanorna framöver, #gohardorgohome.

– Genom mitt team BRX Motorsport, som ingår i Mellgårda Gruppen, så har jag sett potentialen i serien, säger Marcus Eliasson. Därför blev jag både glad och inspirerad när Mattias ställde frågan om jag var intresserad av att förvärva serien tillsammans med Glenn. Nu ska vi vidareutveckla SxS Nordics koncept långsiktigt och har redan spännande saker på gång med race i Tierp under två dagar.

– Vi på Land & Hav har beställt hem 18 nya maskiner och tror stenhårt på serien, säger Glenn Mossblad. Nu lämnar jag ratten på min Can-Am XRS och ser i stället fram emot att ta över och stärka försäljningen av tävlingskit och reservdelar, samt att utveckla det spännande tävlingskonceptet vidare.

Första deltävlingen i säsong två av SxS Nordic går av stapeln 6-7 maj på Tierp Arena.