Rally

Fredriksson och Larsson vann VOC i Varvloppet

Hundraårsjubilerande Vara MK bjöd med Varvloppet på en jättefin tävling i årets SverigeSerie. Mest imponerade Patrik Fredriksson (A/B) och Ville Larsson (C) med var sin mycket klar seger i respektive klass.

SverigeSeriens besök i Vara och Varvloppet blev precis på den toppnivå som det tillstår en tävling i SverigeSerien. Hatten av för hundraårsjubilerande Vara MK för ett kanonfint arrangemang i alla delar. Patrik Fredriksson med Per Wiksten i högerstolen är i en klass för sig just nu och var helt omutliga i A/B. Duon var faktiskt i en klass för sig. Inte ens en liten avåkning på en av dagens sena sträckor kunde hindra dem från att inkassera ännu en kassaskåpssäker seger.

C-klassens nya stjärnskott Ville Larsson med pappa Ralf till höger om sig var precis lika omutlig i C gjorde ingen besviken. Vann klassen i stor stil, faktiskt med nästan 50 sekunder. Med det åkte han återigen in på en för sin ålder och begränsade erfarenhet helt imponerande andra plats totalt oavsett förarklass.

Precis som i SSR så gjordes efterkontroller på VOC fältet. I SSR kollades bakaxlar så att ingen åkte med diff. I Vara kontrollerades luftburkar och luftfilter så att de inte var modifierande eller av otillåten sort. Allt var helt i sin ordning i SSR såväl som i Vara.

Patrik Fredriksson med CoDriver Per Wiksten var omutliga också i Vara. Foto: Tommy Svensson, Motorbloggen