Racing

Dahlgren kör Carrera Cup på Gelleråsen

Startfältet i årets andra Porsche Carrera Cup Scandinavia deltävling innehåller, förutom de ordinarie Porsche Carrera Cup-förarna, två toppförare från STCC. Såväl Robert Dahlgren som Axel Bengtsson, teamkompisar i PWR Racing, gör nämligen debut i mästerskapet. För båda är starten på Gelleråsen Arena värdefull uppladdning inför STCC-premiären nästa helg.

Fyrfaldige STCC-mästaren Robert Dahlgren, 44 år, ser fram emot att få tävlingsdebutera i en Porsche 911 GT3 Cup (992).

– Det är en häftig bil, men också en helt annan biltyp jämfört med vad jag kört tidigare. Den kräver en väldigt specifik körstil, säger norrlänningen, som trots den tuffa utmaningen hoppas kunna ge de etablerade mästerskapsförarna en match.

– Jag önskar att jag kan hänga med i toppen någonstans, säger han.