Övrigt

Äntligen är det åter dags för Bilsport Motor Show i Malmö

Fotograf/Källa: Albinsson & Sjöberg/Bilsport

Äntligen är det åter dags för Bilsport Motor Show i Malmö. Premiären genomfördes förra året med stor succé och nu kommer uppföljningen. Adventshelgen den 1–2 december fylls Malmömässan med det häftigaste i motorväg. Det blir bilkändisar, showbyggen, veteranare, tvåhjulingar och mycket mer!

Malmö och Öresundsregionen får återigen stifta bekantskap med Bilsport, tidningen bakom Nordens största motormässor. Adventshelgen den 1–2 december öppnas dörrarna till Bilsport Motor Show och mässan fylls med alla slags fordon bland annat fräcka showbyggen, klassiska veteranbilar, tvåhjulingar och mycket mer. Utställarna kommer från länder som Tyskland, Lettland och Danmark.

På bilsidan kan vi i år stoltsera med två äkta DTM Mercedes 190, men här finns mycket mer att vila ögonen på. Årets Motor Show är ovanligt stark och väl på plats får man absolut inte missa årets Action Arena utomhus där Elliot Gröndahl, Jimmy Olsson från Rackartygarna, Jonas Hedberg and 50 Sweden kommer att köra under helgen. Det utlovas en fartfylld show på både två och fyra hjul.

Tidningen Bilsports redaktion har tillsammans med sina läsare plockat ut sex fantastiska byggen som visas upp på Bilsport Motor Show och vinnaren av det prestigefyllda priset Årets bygge kommer att koras på mässan. Det innebär att Sveriges bästa bilar kommer till Malmö och intresset för en helt ny motormässa i regionen har varit stort.

-Vi har fått otroligt bra respons från bilbyggarna och väldigt många fordonsägare har anmält sitt intresse för att vara med och ställa ut. Det kommer även många nya fordon som ännu inte visats i Sverige, berättar Hasse Boberg, projektledare för Bilsport Motor Show.

På mässan kommer även de customiserade lastbilarna ”The Vikings” och ”Mockingjay” kända från Trucking Festival att ställas ut och som om det inte räcker har vi dessutom ett 40-tal hojar med allt från originalrenoveringar till showbyggen och fräna choppers.

– För barnen finns det RC-drifting, elbilar och driftkarts,så ta chansen att uppleva motorkulturen på Bilsport Motor Show, avslutar Hasse.