Rally

Flodin vill göra succé igen i Bergslagsrallyt

Förväntningarna är stora. Förra gången Patrik Flodin gästade Mekonomen Bergslagsrallyt gjorde han succé. Han vill gärna göra om den bedriften på lördag.

Foto: Erik Berg Delsbo

Det är tretton år sedan Rally-SM senast gästade Mekonomen Bergslagsrallyt i Ludvika och då debuterade Ilsbos Patrik Flodin i en fyrhjulsdriven bil. Bilen skulle senare göra sig känd som Monitor-Subarun och Flodin nådde ända till VM för standardbetonade bilar. Framgångståget började med klassegern 2006 i Bergslagsrallyt.
Nu är de åter beredda på SM-start. Med stöd av Monitor ERP System och Team Max RPM kommer Patrik Flodin för att finslipa formen inför Rally Sweden. Till sin hjälp har han också co-drivern Göran Bergsten.
– Hoppas det går lika bra den här gången! För klassegern i Bergslagsrallyt 2006 betydde mycket för min karriär. En fin milstolpe, säger Flodin.

Bilen han ska köra är en nyligen importerad Skoda Fabia R5, en ”värsting” byggd uteslutande för rally på högsta nivå. Fyrhjulsdriven med synnerligen god väghållning och tillräckligt med hästkrafter för att det ska driva framåt ordentligt.
Ett första test gjordes på senhösten. Nu ytterligare ett par på is och snö.
– Vi var inte kompisar från första metern, bilen och jag. Men efter att ha letat inställningar ett tag gick det betydligt bättre, säger Flodin.
Duon Flodin/Bergsten vann SM i Trimmat 2WD förra året med en bakhjulsdriven BMW, men det är ännu hårdare i Trimmat 4WD.
– Det blir något att bita i! Jag har ingen aning om hur jag står mig i konkurrensen och om jag kommer att hitta de rätta bromspunkterna med den här bilen.

För att den nyimporterade Skoda Fabian R5 ska passa Patrik Flodins körsätt fanns experter från Finland på plats för att få till de rätta inställningarna. Foto: Erik Berg Delsbo

Hårt motstånd, riktigt hårt motstånd, är att vänta från dubble världsmästaren i rallycross, Johan Kristoffersson från Arvika.
– Tittar jag på hans CV känner jag att jag inte behöver bevisa något mot honom. Han är en expert på vad han är gör, så bara att bli jämförd med honom känns som en bedrift, säger Flodin och fortsätter genast:
– Fast vi ska naturligt göra allt vi kan för att försöka hålla samma tempo som alla andra. Helst till och med något lite bättre…

Tillsammans med team Max RPM har Patrik Flodin genomfört ett par tester inför Mekonomen Bergslagsrallyt som inleder Rally-SM på lördag i Ludvika. Foto: Erik Berg Delsbo