Racing

Emil Persson försvarar V8TC-titeln

Nu är det klart att Karlskoga-föraren Emil Persson återigen kommer att sitta bakom ratten på en av Bryntesson Motorsports Ford Mustanger i årets upplaga av V8 Thunder Cars. I fjol, under sitt debutår i klassen, tog Emil hem titeln – i år ska han som regerande mästare försvara den.

Foto: Joakim Tärnström

–Vi hade ett kanonår i fjol och jag tänker fortsätta årets säsong på samma vis, säger Emil. V8 Thunder Cars är en klass som passar mig utmärkt och Bryntesson Motorsport är ett starkt team – jag siktar självklart på att ta hem titeln i år igen.

Emil, som är trefaldig världsmästare i Legends-klassen, kommer att få hårt motstånd av en gammal kollega från tidigare säsonger, Micke Nyman, som kommer att köra för Memphis Racing.

–Jag tror att Micke och Memphis kommer att stå för det hårdaste motståndet i år men det finns alltid flera starka namn som är beredda att blanda sig i fajten, säger Emil. Det ska bli kul att möta Micke igen men han kommer inte att få någonting gratis.

Teamchefen Tony Bryntesson är förstås nöjd med att kunna behålla den regerande mästaren i sitt team.

–Emil gjorde ett jättejobb i fjol och han är en fantastisk förartalang. Han är ödmjuk vid sidan av banan men stenhård när han sitter bakom ratten – för teamet är han perfekt, säger Tony som också utlovar fler spännande nyheter inom de närmsta veckorna då fler förare ska presenteras.

Årets V8 Thunder Cars-säsong startar på Ring Knutstorp den 3-4 maj tillsammans med STCC, Porsche Carrera Cup, Ginetta, GT Scandinavia och Formel Nordic – missa inte Kvällsposten News Race på Ring Knutstorp!