Racing

Svenskduo i Lamborghini Super Trofeo Middle East

Lamborghini-föraren Simon Larsson och STCC-föraren Micke Ohlsson kör Lamborghini Super Trofeo Middle East i Dubai (14-16 februari ) och Abu Dhabi (21-23 februari).

Foto: Fotospeedy.it

Svenskduon kommer att ställa upp för Target Racing i samma Motorhead Tribute-bil (framröstad till Best Livery Ever vid Världsfinalen i Super Trofeo), som Simon Larsson deltog med i Lamborghini Super Trofeo Europe 2018. Det blir första gången någonsin som en helsvensk duo deltar i Lamborghini Super Trofeo.

Simon tävlade under fjolåret med danske Dennis Lind i Super Trofeo Europe, där de tillsammans tog en fjärdeplats i Pro/Am-klassen, tillsammans med Target Racing.

Simon kommer tävla tillsammans med etablerade STCC-föraren Micke Ohlsson. Micke har de senaste två åren tävlat för Brink Motorsport i STCC, men dessförinnan en van GT-bilsförare, med bland annat två 24-timmars Nürburgring med Audi Race Experience i bagaget.

-Jag är väldigt glad över att få chansen att tävla med Simon i Lamborghini Super Trofeo Middle East, säger Micke Phlsson. Jag har följt Simon sedan han började köra bil på Ljungbyheds Motorbana vid 13-års ålder. Jag har i princip varit med honom sedan dess, både som supporter, förarcoach och mentalt stöd. Att nu få köra ihop, känns därför extra kul. Att vara tillbaka i GT-bil och detta tillsammans med Lamborghini är såklart fantastiskt, en barndomsdröm som går i uppfyllelse. Lamborghini var det bilmärke som först fick mig intresserad av bilar. Lamborghini har byggt en fantastisk tävlingsbil, och jag fick mersmak när jag testade den på Spa Francorchamps hösten 2018.

Tävlingarna kommer gå att följa live på Lamborghini Squadra Course’s YouTube-kanal, Dubai (16 februari ) och Abu Dhabi (23 februari).