KartingRacing

V8 Thunder Cars och Swedish Kart League i fortsatt samarbete

V8 Thunder Cars fortsätter sitt samarbete med svensk karting för att främja återväxten inom svensk banracing. Till i år övergår samarbetet till nystartade Swedish Kart League, en prestigetyngd serie för kartingens internationella klasser. Segraren i årets KZ2-mästerskap kommer att få en testkörning med en V8 Thunder Cars-bil.

– Det här blir tredje året vi jobbar tillsammans för svensk karting och banracing, säger Tony Bryntesson, samordnare för V8 Thunder Cars i Sverige.

– V8 Thunder Cars är en bra klass med rimliga driftkostnader och vi vill gärna visa att vi kan vara med och överbrygga gapet mellan karting och banracing.

Swedish Kart League är sedan i fjol en ny aktör på kartingscenen men bakom kulisserna är det bekanta namn sedan det tidigare samarbetet. Stefan Andersson, tidigare ordförande i Svenska Bilsportförbundets Kartingutskott, är CEO för Swedish Kart League.

– Vi ser verkligen fram emot att kunna fortsätta samarbetet med V8 Thunder Cars, säger Stefan. Det är oerhört viktigt att vi kan sporra våra kartingungdomar att ta steget vidare till banracing. Det gynnar inte bara banracingen, det gynnar förstås även kartingen att vi kan hjälpa kartingförare vidare i karriären.

De två tidigare säsongernas pristagare, Jessica Bäckman och Thomas Dam, vann varsin teststyrning i V8 Thunder Cars. Thomas ska genomföra sitt test i vår, medan Jessica gjorde sitt test 2017. Jessica tog steget vidare till banracingen och körde STCC 2018. I år kommer hon att köra internationellt i TCR Europe.

– Även om Jessica inte hamnade i V8 Thunder Cars, så visade hon att vårt samarbete med kartingen fungerar alldeles utmärkt, säger Tony. Om Jessica bara efter två år kan köra banracing på internationell nivå så är det viktigt att vi hjälper till att möjliggöra det för fler kartingförare som vill upp i karriären.

KZ2-mästerskapet kommer att köras över fem deltävlingar i Swedish Kart Leagues regi. Premiären körs i Malmö den 13-14 april och säsongen avslutas 31-01 september i Göteborg.