Racing

Strandberg vann dubbelt i V8 Thunder Cars

Det blev full pott för regerande mästaren Dennis Strandberg när Kanonloppet avgjordes på Gelleråsen Arena i helgen. Strandberg följde upp sin seger från lördagen med ytterligare en när söndagens avslutande heat kördes. Det är Strandbergs andra raka dubbelseger i mästerskapet, han tog även två segrar i Skellefteå tidigare i somras och nu stärker han greppet om mästerskapstiteln.

Foto: Joakim Tärnström

– Det känns jättebra, det är alltid gott med segrar och betryggande att ha en liten ledning, säger Strandberg. Målet är att utöka den tills vi är färdiga, helt enkelt.

I såväl det första som det andra heatet var Strandberg tidvis hårt uppvaktad bakifrån. I det avslutande heatet var det Conny Brorsson som fick ta över uppvaktningen efter Andreas Nilsson som tvingades bryta efter halva loppet.

– Jag kände i början av heatet att däcken började ta slut redan då, men jag körde en ”Hamilton” och tänkte att ”my tires are gone” och ökade takten. När Andreas försvann kom Conny starkt och då gällde det att öka – och det gick vägen även den här gången.

Conny Brorsson låg tvåa i tabellen inför helgens tävlingar och kunde avsluta helgen med en andraplats. I det första heatet slutade han fyra efter att ha gjort en mindre avåkning. Brorsson ligger fortfarande tvåa i mästerskapet men avståndet till Strandberg har nu växt till 28 poäng.

– Det här känns perfekt efter avåkningen i lördags, säger Brorsson. Vi får se om vi kan ta Dennis i Anderstorp. Här hade jag inte mer att plocka ut men vi har en hel bil med oss hem och vi är redo för nästa tävling.

Danske Mikkel C. har haft en problemfylld inledning på säsongen men på Gelleråsen levererade han två stabila insatser. Två tredjeplatser som hade kunnat vara mycket om han hade startat längre fram. Mikkel valde fel däck i den svårbedömda väderleken i fredagens kval och fick starta sist. I det andra heatet visade han upp en imponerande fart men fastnade lite för länge bakom Tomas Åkerlund som slutade fyra.

– Jag hade hoppats på lite mer än tredjeplatser men det är okej. Jag låg för länge bakom Tomas och när jag väl kom förbi honom fanns det inte tid kvar att köra ifatt de andra.

Andreas Nilsson såg ut att vara på väg mot en riktigt bra poängskörd i helgen men efter att ha slutat tvåa och utmanat om segern i lördagens heat tvingades han att bryta det andra heatet.

– Kardanstången gick av när jag lade i trean på rakan. Det vart inget höjdarrace och det var inget bra för säsongen. Bra fart men tråkigt när det blir så här. Nu får vi ladda om och ta lite heatsegrar om vi ska komma ifatt.

Trots att Mikkel C. hade sin bästa helg poängmässigt för säsongen klamrar sig rookien Tomas Åkerlund fast vid fjärdeplatsen i tabellen, före dansken. En fjärde- och en femteplats blev facit för helgen. Robert Möller fortsätter att köra stabilt och slutade sexa och femma. Gästföraren Jonas Lundbergh, med meriter från STCC, kunde åka hem med en sjätte- och en sjundeplats.