Racing

Rosenqvist bröt med tekniska problem

Felix Rosenqvist tvingades bryta nattens Indycar-race på World Wide Technology Raceway med tekniska problem.

Rosenqvist stod för ett starkt kval till säsongens sista ovalrace när han körde in som tia, trots en tidig plats i turordningen som innebar att han satte sina två flygande varv när banan inte var som bäst.

Loppet, som kördes sen natt svensk tid med målgång strax efter kl. 05.00 på söndagsmorgonen, blev dock inte vad Rosenqvist hade hoppats på. Tekniska problem satte käppar i hjulen när smålänningen först förlorade tid med ett motorstopp i depån och sedan tvingades bryta med trasig drivaxel 50 varv från mål i det 260 varv långa loppet.

– Det verkar aldrig vända för oss den här säsongen, säger Felix Rosenqvist. Vi hade bra fart idag och gjorde ett kval vi definitivt måste vara nöjda med, men fick ingenting för det den här gången heller. Det är förstås en besvikelse att behöva bryta på det här sättet, men det ingår i sporten ibland. Vi tappar inte fokus och vi kommer fortsätta göra allt vi kan för att avsluta den här säsongen på ett positivt sätt.

Foto: Arrow McLaren SP.