Racing

Ny kostym för Rosenqvist

Felix Rosenqvists bildesign för 2022 års Indycarserie presenterades på förra fredagen när Arrow McLaren SP lanserade årets satsning på det amerikanska formelbilsmästerskapet.

Rosenqvist, som vann INDYCAR:s virtuella Pro Challenge-tävling i onsdags, kommer att bära ett omarbetat färgschema på sin #7 Vuse Arrow McLaren SP Chevrolet under sin andra säsong med teamet. Den nya designen bygger på en iögonfallande kombination av fluorescerande blått och McLarens traditionella papaya-orangea nyans, med kontrasterande inslag av svart.

– Jag går in i 2022 med väldigt stark motivation, säger Felix Rosenqvist. Det finns definitivt en längtan efter revansch efter fjolåret, och det är den bästa moroten. Vi har jobbat hårt under vintern och har många anledningar att se fram emot den här säsongen. Det här teamet är under ständig utveckling, särskilt i och med integreringen av McLarens expertis som hjälper oss framåt steg för steg varje dag.

Årets INDYCAR-säsong omfattar 17 lopp, med kronjuvelen Indy 500 som sedvanlig höjdpunkt i slutet av maj. Den här säsongen återvänder också det populära gatloppet i kanadensiska Toronto till kalendern – en tävling som hör till Rosenqvists personliga favoriter.

– Jag ser verkligen fram emot att komma tillbaka till Toronto, som varit borta från kalendern under pandemin, fortsätter Felix Rosenqvist. Det är en av mina favoritbanor. Sedan är självklart också Indy 500 alltid en höjdpunkt, och där har jag en särskilt positiv känsla i år. Det är fortfarande tidigt, men jag tror att vi kommer ha en stark bil på Indianapolis Motor Speedway, så jag har stora förhoppningar inför det loppet. Jag ser fram emot att komma ut på banan igen och se om allt jobb vi lagt ner under vintern ger resultat.