Racing

Lundqvist återvänder till Indy Lights

Linus Lundqvist kommer att återvända till den amerikanska racingserien Indy Lights i en intensifierad jakt på titeln under 2022.

22-årige Lundqvist har förnyat sitt kontrakt med det Indiana-baserade stallet HMD Motorsports, som han i fjol hjälpte till guld i teammästerskapet, och fortsätter därmed det samarbete som under 2021 gav Tyresö-sonen tre segrar och en tredjeplats totalt i Indy Lights-tabellen.

Foto: LL Motorsport / HMD Motorsports

Lundqvist kommer att vara den bäst placerade föraren från fjolårets mästerskap som återvänder till startfältet när den nya säsongen inleds i St. Petersburg, Florida, i slutet av februari.

– Jag är jätteglad att kunna presentera den här fortsatta satsningen med HMD i Indy Lights, säger Linus Lundqvist. Först och främst vill jag tacka alla som gjort det här möjligt: mina sponsorer och samarbetspartners, och naturligtvis teamet. Det känns bra att få fortsätta jobba med folk jag känner, och en bil jag kan. Vi hade en stark säsong i fjol, men vi vill mer. Målet är att vinna mästerskapet och jag kommer göra allt för att lyckas med det. Jag ser väldigt mycket fram emot premiären om bara några veckor!

Linus Lundqvist har under de senaste åren byggt upp ett av svensk racings mest guldkantade CV:n, med tre formelbilstitlar i tre olika länder. 2016 vann han svenska Formula STCC Nordic, 2018 tog han hem det anrika brittiska Formel 3-mästerskapet, och 2020 dominerade han kraftfullt på sin väg mot titeln i Formula Regional Americas i sin USA-debut.

Sedan 2016 har Lundqvist vunnit 41 race och stått på pallen totalt 72 gånger. Han blev omedelbart en vinnare i Indy Lights förra året när han vann såväl det första som sista racet för säsongen, och fick däremellan till ytterligare en fullträff från pole position på Indianapolis Motor Speedway.

– Linus tar med sig stora mängder erfarenhet och fart till HMD Motorsports den här säsongen, säger teamchefen Mike Maurini. Förra året fick han tävla på banor han aldrig tidigare sett, men lyckades ändå på något vis alltid vara med där uppe i toppen. Hans rookiesäsong gav tre segrar, vilket är imponerande i sig – och då ska vi komma ihåg att förra säsongen var den tuffaste i Indy Lights på länge. Faktum är att bara tre förare lyckades vinna race över huvud taget.

Foto: LL Motorsport / HMD Motorsports