Racing

Andersson startar sin 22:a STCC-säsong

Ingen förare har kört så många STCC-tävlingar som Mattias Andersson och nu är Linköpings-sonen klar för sin 22:a säsong inför STCC TCR Scandinavia 2022.

– Jag har inte svårt att hitta motivation, tvärt om, jag är precis lika laddad inför den här säsongen som inför min första, säger Mattias Andersson.

Foto: Anders Helgesson

Andersson har kört 282 STCC-tävlingar hittills, den förare med näst flest är Fredrik Ekblom på 239 tävlingar och Jan ”Flash” Nilsson med 231.

MA:GP-teamet kommer att fortsätta tävla med världsmästarbilen Lynk & Co 03 TCR som de debuterade förra året till seger i privatförarmästerskapet och femte plats totalt.

– Vi gratulerar Mattias och MA:GP till deras imponerande resa genom åren och önskar dem ett stort lycka till inför 2022, säger Ron Hartvelt, chef för Customer Racing på Geely Group Motorsport.

– Teamet gjorde imponerande framsteg förra året och vi ser fram emot att fortsätta stödja MA:GP i STCC 2022.

I år siktar 48-åringen på topp tre totalt.

– Vi hade en lovande första säsong med vår Lynk & Co och alla förutsättningar finns där för att ta ett tydligt steg framåt resultatmässigt i år, säger Mattias Andersson.

– Vi vet vilka områden som vi hade problem med, var vi var starka och med ett år av data i ryggen så sitter målsättningen helt klart på att kriga om topp tre i mästerskapet.

Andersson gjorde STCC-debut 2001 och har tävlat genom mästerskapets samtliga reglementen, Super Touring, S2000, TTA och TCR.

Från Vauxhall till Opel, BMW, Alfa Romeo, Saab, Dacia, Honda och nu senast Lynk & Co.

– Ja, vi har ju varit med ett tag och det ger oss helt klart en fördel där vi kan nyttja vår erfarenhet till att vara jämna och hela tiden plocka poäng. Det är avgörande i ett så tufft mästerskap som STCC, säger Mattias Andersson.

– Nu kommer det en hel del nya förare och bilmodeller i år, så det kommer inte bli lätt. Men vi tror starkt på vårt paket och ser verkligen fram emot att ta oss an utmaningen.