Racing

16-årige Hannes Morin kör TCR Scandinavia i Brink Motorsport

Brink Motorsport i trebilssatsning på TCR Scandinavia – 16-årige Hannes Morin ansluter direkt från karting. Hannes Morin från norrländska Umeå kommer att ta ett oöverträffat karriärsteg när han vid blott 16 års ålder går direkt från karting till TCR Scandinavia, före detta STCC, tillsammans med Brink Motorsport under 2019.

Det nya samarbetet förenar två landsändar, där Morins västerbottniska rötter möter Brink Motorsports skånska DNA inom ramarna för nybildade Brink Motorsport Junior Team.

Brink Motorsport expanderar därmed från tidigare två bekräftade Audi RS 3 LMS TCR-bilar till tre. Identiteten på teamets två andra förare kommer att presenteras inom kort.

Hannes Morin är kusin till den tidigare STCC-föraren Philip Morin, som samtidigt ansluter till Brink Motorsport i rollen som Hannes förarcoach.

-Att få möjligheten att starta upp en juniorverksamhet och stötta en så lovande talang som Hannes har varit en långvarig ambition för oss, säger teamchef Ted Brink. Tack vare våra trogna partners har vi nu vuxit till en nivå där vi anser att detta äntligen är möjligt. Det här är ett enormt steg för Hannes, men vi ligger långt fram med vår satsning och tror att han har goda möjligheter att utvecklas på ett bra sätt tillsammans med oss. Vi vill hälsa både Hannes och Philip varmt välkomna till Brink Motorsport!

Hannes Morin kommer från en stor motorsportfamilj som förutom namnkunnige kusinen Philip också inkluderar pappa Martin och farbror Henrik, båda med en historia i bland annat rally och långloppsracing. Hannes Morin är yngst i en skara på fyra bröder som alla tävlat internationellt i karting, och till viss del i bilracing.

På CV:t finns en rad meriterande segrar, där Hannes under sina åtta år i kartingsporten bland annat blivit den yngste någonsin att 2018 vinna Europamästerskapen klassen Rotax Max Senior – där han senare också blev VM-fyra i Brasilien med ett startfält bestående av över 70 förare. Han är dessutom ensam om att ha vunnit Rotax Max Challenge Riksmästerskap tre år i rad (2016, 2017, 2018) i två olika klasser.

-Att gå direkt från karting till TCR Scandinavia kommer att vara något av det svåraste och största jag gör i mitt liv, men jag är grymt glad och redo att ge allt, säger Hannes Morin. Jag har ett stort förtroende för Brink Motorsport och utan deras professionella inställning hade vi inte vågat göra det här. Det känns också väldigt bra att ha Philip vid min sida som förarcoach. Han tävlade själv på den här nivån så sent som förra året och vet vad som krävs. Jag är säker på att vi alla tillsammans kommer att få ett fantastiskt år!

Hannes Morin kommer att genomföra sitt första test i Brink Motorsports Audi RS 3 LMS TCR, som utvecklar runt 340 hästkrafter, på Ljungbyhed Park i Skåne i början av april.